Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Астрално»Древни славянски чакри

Древни славянски чакри

MarianeMariane
Джедай
329112129
Чакри

Древните индийци и китайци не са единствените, които са открили, че духовното ни тяло има своето материално изражение в различни енергийни центрове върху тленното ни физическо тяло. Древните славяни, подобно на последователите на Буда, отлично са познавали точното местоположение на различните психоенергетични точки в човешкото тяло.

Славянските чакри, както индийските, са точни седем. Те са разположени върху два канала, които преминават в ляво от гръбначния стълб. Предците ни са ги наричали „Дървото на Радогор“. Смятало се е, че по единия от тях се движи енергията на Вселената. Това е потокът, който идва надолу към нас от Космоса.

По другия канал се движи енергията на Земята, която се издига нагоре към Космоса. Когато двата потока са уравновесени – тялото и душата на човек се намират в хармония и равновесие.

Посветените в това древнотракийско учение са били в състояние да променят центъра на тежестта си, като по този начин станат леки като перце или тежки като непоклатима скала.

Седемте славянски чакри носят седем звучни славянски имена, които са описателни и лесни за запомняне. Всяка от чакрите се характеризира със собствено спектрално излъчване – има различна астрална светлина. Въздействието върху една или друга чакра, оказва много силно въздействие не просто върху здравето на човек, но и върху вътрешния му мир и равновесие

Славянска чакра Зарод – Червено колело

Славянски Чакри

Първата славянска чакра се намира в края на гръбначния стълб. В нея е концентрирана цялата енергия, нужна за оцеляване на индивида и неговия род. Не става дума просто за виталност или страст, а за борба за утвърждаване и победа над останалите. Тази чакра отговаря за работата на опорно-двигателния апарат. Цвета ѝ е яркочервен, наситен и пулсиращ.

Славянска чакра Корем

Този психоенергичен център е оцветен в ярко оранжево и се намира точно под пъпа. Той отговаря за страстта, потентността, сексуалната сила. Корем е пряко свързан с гениталиите или т.нар. родови органи.

Чакра Ярло

Намира се в точно в района на слънчевия сплит. Тази жълта на цвят чакра отговаря за волята ни и за силата на желанията ни. Не става дума само за първичните нужди от храна и вода, но и амбициите и волята ни за постигане на поставени материални или духовни цели. Чакрата Ярло отговаря за работата на храносмилателния тракт, червата, както и процеса на усвояването на хранителните вещества.

Чакра Сърце

Древни Славянски чакри

Чакрата сърце се намира в гръдния кош. Тя е изумрудено зелена на цвят. Отговаря за чувствата, за любовта. На физическо ниво отговаря за органите в гръдната кухина. Когато не можете да намерите любовта или не успявате да се задомите – трябва да се погрижите до отворите чакрата си Сърце.

Чакра Гърло

Чакрата гърло се намира в района на щитовидната жлеза. Небесносиня на цвят е и отговаря изключително за творческото начало, комуникативността и смелостта. Древните славяни са вярвали, че тя отговаря за сетивните органи. Проблемите в тази чакра могат да доведат до намалено обоняние или осезание, някаква степен на загуба на зрението или вкуса, както и глухота.

Чакра Трето око

Нострадамус

Психоенергетични център Трето око се нарича Чело и се намира точно на челото. Той е наситено син на цвят и отговаря за развитието на интелекта, ясновидството, разума и умението ни инстинткивно да прозираме бъдещето или да научаваме тайни, скрити в миналото. Това е чакрата на шаманите и ясновидците.

Чакра Извор – Колород

Тази чакра се намира в района на темето. Това е пряката ни връзка с Небесата. Древните славяни са вярвали, че именно чрез тази чакра сме осъществявали връзка с боговете и сме получавали видения за техните желания и планове. Наричана още „органът на благочестието“ – виолетовата чакра Колород отговаря за психическото ни здраве, контролира работата на хипофизата и контролира състоянието на кората на главния мозък.

Хората, които страдат от различни психически заболявания, имат силно замърсена или дори напълно затворена чакра Извор. При хората, които имат силно изразена чакра Колород /извор/, много често се наблюдават свръхестествени способности за гадаене и прозиране в бъдещето. Типични представители на изразена чакра извор са Ванга и Нострадамус или дори библейският пророк Исая.

Вижте още:

- Възстановете баланса на чакрите;

- Изчистване на чакрите със Селестит;

- Как да въздействаме на чакрите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
47
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Хм
Хм
27.06.2013 09:08
Сега ако успеете да дадете и достоверен източник...
2
0
Един Българин
Един Българин
23.06.2013 12:06
Само да вметна, че в статията става дума за древните Тракийски чакри.Те са първородните - траките, и те създават тази система от чакри. В славяните няма нищо древно, те произлизат от различни тракийски племена ,които са поробени от Римляните. След като една част успяват да избягат,се преселват на север. Името им произлиза от думата "склави", което значи роби!
2
0
Sen Jermen
Sen Jermen
10.05.2013 13:45
Само не разбрах за славяните или за траките говорите...защото веднъж се споменават славяни, след това траки, след това пак славяни. Проверете източниците и бъдете по-конкретни :)
Иначе статията е готина
2
0
А.Г.
А.Г.
28.04.2013 15:03
И от къде е тази информация? До сега не бях чувала. И само 7 ли са чакрите?
2
0