sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешкото Тяло»Методи за подобряване на паметта

Методи за подобряване на паметта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Начин за подобряване на паметта
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Начините за подобряване на паметта са огромен брой, но нито един от тях не е ефективен сам по себе си. Важно е да промените живота си, за да подобрите паметта си.

Паметта зависи от работата на мозъка, а той има нужда от правилно и балансирано хранене. Затова най-важното е да се храните правилно и здравословно.

Мозъкът има нужда от почивка, иначе престава да възприема информацията, а вниманието ви отслабва. Отделяйте достатъчно време за сън и почивка.

Често правете физически упражнения. По време на упражнения се подобрява тонусът на кръвоносните съдове, циркулацията на кръвта и подхранването на мозъка.

Трениране на мозъка за подобряване на паметта

Допълвайте балансираното си меню с необходимите витамини – те трябва да допълват менюто ви, но в никакъв случай да не са негова алтернатива. Те са много важни за добрата памет.

Тренирайте съзнанието си. Гледането на телевизия превръща мозъка в мързелив. За да бъде съзнанието ви активно, четете, учете, участвайте в дискусии, пътешествайте.

Концентрирайте се върху запомняне. Обръщайте внимание на това, което трябва да бъде запомнено. Ако не сте обърнали внимание, няма и какво да запомните. Вниманието е пътека към запомнянето.

Организирайте се. Ако самите вие сте неорганизирани, такава е и паметта ви.

Създавайте във въображението си асоциации, обединявайте ги по двойки, а двойките – в блокове. Когато се опитвате да запомните нещо, използвайте различни методи.

Ако искате да запомните кола, представете себе си в нея, обърнете внимание на марката и цвета й, чуйте как работи моторът й.

Използвайте спомагателни асоциации. Ако например свържете в съзнанието си цифрите с буквите от азбуката, лесно можете да запомните число като съчетание от букви.

Използвайте локални асоциации. Свързвайте определени неща с определено място. Бъдете любопитни, оптимистично настроени и амбициозни. Това ще подобри работата на мозъка ви и засили вашата памет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest