Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Безсъние»Мълчание срещу безсънието!

Мълчание срещу безсънието!

AdminAdmin
Администратор
658322
Техники срещу безсъние

Древният Изток използва едно много ефективно средство при безсъние, независимо от неговата причина. И това е мълчанието.

Пробвайте да не разговаряте с близки или познати в продължение на 24 часа. Ако работите, ограничете контактите си до минимум.

Но за целта по-добре изберете ден, в който сте вкъщи. Ако мълчите през целия ден, вие ще успокоите емоциите си, които възбуждат нервната система, в резултат на което ще заспите спокойно.

Въздържането от говорене акумулира допълнителна вътрешна енергия у човека и той вече има сили да се справи с някои свои проблеми.

Случва се някакъв спомен или чувство да ви измъчва и вие не преставате да разговаряте със самия себе си. В този случай можете да запишете своите мисли на диск или на телефона си. По този начин, като се наговорите, вие ще заспите по-добре.

Спане

Ако по природа сте разговорливи, опитайте да се сдържате и да не встъпвате в разговор с хората в продължение на един ден. Отначало тази задача може да ви се стори трудна, но с повече усилия скоро ще се убедите в положителните резултати.

Навикът непрекъснато да се говори за щяло и нещяло е вреден не само за съня, но и за вас самите. Мнението на хората за вас се формира от това какво правите и какво говорите.

Колкото по-малко ще говорите безполезни и ненужни неща, толкова по-значими и тежки ще бъдат вашите думи, а и вие самите в очите на другите.

Не случайно съществува поговорката: Думата е сребро, а мълчанието - злато.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest