Чадърът като амулет

Чадъри
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Чадърът съпровожда човечеството от незапомнени времена. Египет и Китай се борят за правото да се наричат негови изобретатели. И в двете страни чадърът се е смятал за атрибут на силните на деня - само фараони, императори и техните приближени имали правото да използват чадър.

Този аксесоар от векове е бил символ и талисман на власт и богатство. В Индия например само великият ражда можел да си позволи разкоша да разполага с цели 13 чадъра, които символизирали Слънцето и 12-те зодиакални знака.

Разбира се, чадърът не е останал привилегия само за избрани, защото той не само подчертавал величието на своя собственик, но и прекрасно защитавал от слънцето, а това в страните с горещ климат е първа необходимост.

Чадърът станал популярен и сред обикновените хора, заради което се разширил и спектърът на неговите магически възможности. Така чадърът се преквалифицирал в талисман за защита.

В Тибет пък го причисляват към един от осемте благоприятни будистки символи и започнали да го почитат като талисман за защита от препятствия.

Медальон във вид на чадър ще носи на своя собственик само полза, ще отстранява пречките от всякакъв род.

Абажур, стилизиран като чадър, е идеално осветително тяло за щабквартира за "заговорници" - под светлината му лесно ще разработите стратегия за бъдещи придобивки. В Древен Египет се смятало за велика чест и късмет просто да стоиш в сянката на чадъра на фараона.

Сребърен медальон-чадър ще ви защити от душевни терзания, затова той е надежда и опора за всеки, който е на кръстопът. Купичка във вид на чадър е рядка, но необходима вещ. Защото всички плодове и зеленчуци, които се намират в нея, ще придобият силата на талисмани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
65
65
01.09.2015 10:55
У нас напр.подаряването на чадър(шал ,колан)не е многоуместно .защото се смята,че чадърът захлупва късмета.Шалът и колана го държат вързан.Може и да е глупост ,незнам
0
0