sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Как да съхраним щастието?

Как да съхраним щастието?

РалицаРалица
Новак
6424
Мечтаене
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Кажете „Не” на нещата, които ви повличат надолу. Нека да се изправим срещу фактите: ние сме ограничени във времето, което ни е отредено на тази планета. Ако се съсредоточим за твърде дълго време върху емоциите и ситуациите, които ни докарват стрес, тревожност и изтощение, със сигурност ще започнем бавно да елиминираме шансовете си да изпитаме мигове на истинско блаженство. Да кажеш „Не” със сигурност е трудна задача, която изисква някои сериозни самоанализи и пренареждане на приоритетите. Все пак всичко това си струва, тъй като крайният резултат ще е жадуваното щастие.

Кажете „да” на всичко, което ви зарежда с енергия, което ви кара да се усмихвате, отваря сърцето ви, изпълва ви с благодарност, отговаря на представите ви за идеално съществуване. Не се задълбочавайте във въпроси от рода на „Защо се чувствам така? ”. Щастието не е практично, за сметка на това винаги съживява и развеселява.

Упражнявайте физическите си мускули. Изследвания установяват отново и отново, че спортът и физическото натоварване са перфектният начин да се справите тъгата, меланхолията или стреса. Със сигурност ще се почувствате по-щастливи след разходка, танци или бокс тренировка.

Обсъждайте живота и изживяванията си с най-близките ви хора. Все пак бъдете внимателни. Предъвкването на нещата, които липсват от живота ви, може да се окаже пристрастяващо. В такъв случай ще се окажете в един порочен кръг, където щастието е някъде извън него. Въпреки това е важно да споделяте с тези, които обичате и да търсите тяхната подкрепа. Ако обаче започнете да звучите като развалена плоча, повтаряща от години едни и същи проблеми отново и отново, е време да обърнете внимание на „речите” си и да я моделирате така, че тя да звучи положително.

Сложете си розовите очила. Светът е пълен с негативизъм и страх. Игнорирайте лошите новини и се фокусирайте върху истории и събития, които подобряват настроението ви. Обърнете внимание на информацията, свързана с добрината, съчувствието, разбирането, толерантността.

Щастие

Оставете на тъгата да се развие и да отмине. Тайната за щастие не включва потискането на неприятните чувства. Щастливите хора не са щастливи в 100 процента от дните си. Нито пък си слагат щастливи маски, когато преминават през трудни времена. Ключът към щастието е да бъдете наясно, че ще има моменти, в които ще се чувствате съкрушени. Това обаче не означава вашия край. Истината е, че тъгата и щастието не се изключват взаимно. Така че не откачайте, когато ви сполети нещо лошо. Не забравяйте, че както щастието, така и тъгата има своите приливи и отливи.

Бъдете гъвкави, когато „ударите на камък”. Когато се чувствате повалени и ви се струва, че не можете да откриете щастие, е настанало времето, когато трябва да предприемете нещо ново. Обадете се на приятел. Запишете се на актьорско майсторство или пък на нещо друго. Започнете търсене на нова работа. Направете си нова прическа. Променянето на физическата среда със сигурност ще ви помогне да промените и емоциите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
aylin.nargis
aylin.nargis
31.12.2013 22:13
Суперрррр :*:*:*:*:*:*****:*
0
0
даниела
даниела
27.06.2011 13:15
За бога всичко е вярно, по някой път си мисля, че попадаш на място и хора, с които не желаеш да живееш и тайно се надяваш един ден да си вземеш своето и тогава да живееш истински, свободно.
0
0
Вили
Вили
26.06.2011 23:28
Напълно съм съгласна с написаното тук.
0
0