sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Животните спасяват хора от смъртта

Животните спасяват хора от смъртта

Животните спасяват хора от смъртта
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Много често ние, хората, смятаме себе си за най-умните същества на планетата. Но случаите, в които животни са доказвали своята интелигентност, благодарение на коята са спасили човешки живот, не са един и два.

Историите, за които ще ви разкажем сега, буквално ще ви изумят. Дано ви накарат да погледнете с друго око на животните и, ако вече не сте, да станете техен приятел.

Специално за делфините е научно доказано, че са разумни същества и следващите по интелигентност след човек. Именно стадо делфини спасили от морска смърт рибаря Рони Дабал в Пуерто принцеса. Силен вятър преобърнал лодката му, след което 24 часа прекарал вкопчен в парче стиропор. Точно когато нощта наближавала и Рони вече виждал срещата си с онази с косата, група от трийсетина делфина приближили към него.

Животните обградили рибаря и започнали едни след друг да бутат импровизирания му сал към сушата. По пътя до там рибарят изгубил съзнание. Дошъл на себе си чак на брега, когато обаче от спасителите му вече нямало и следа.

Друг любопитен случай прижевява Джо Ан Алтсмън. Тя получила инфаркт във вилата си на остров Преск, Пенсилвания. Ситуацията изглеждала безнадеждна, тъй като в къщата нямало никой друг, освен стопанката й и нямало някой, който да повика помощ. Тогава в ролята на спасител се въплатило прасето Лулу.

То успяло да избута вратата на двора със зурлата си и застанало на близкия път. Самоотвержено лягало пред преминаващите автомобили, докато млад мотоциклетист не спрял и го последвал. Така прасенцето Лулу спасило стопанката си.

Животните спасяват хора от смъртта

Друга невероятна история, в която бездомно куче спасява живота на новородено бебе, се случва в един от бедните квартали на столицата на Кения, Найроби.

Най-добрият приятел на човека сред животните открива детето, завито в найлонов плик и захвърлено в гората до краен жилищен квартал. Кучето пренася новороденото през цялата гора, пресича заедно с него оживена улица и го занася при кутретата си.

Друг домашен любимец, кутрето Роско, спасило 4-годишно момченце от пожар. Детето спяло в дървено бунгало, когато огънят лумнал и било заплашено да изгори живо. Кучето обаче самоотвержено се втурнало в горящата къща и пробудило момченцето. Смелото животно получило над 30 процента изгаряния, но все пак успяло да се измъкне.

Бинти е женската горила от зоопарка в Илинойс. Тя спасила 3-годишно дете, което успяло да се покатери по стената на клетката на маймуните, загубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина.

Бинти се приближила към момченцето и след като го взела на ръце, го отнесла до вратата на клетката, откъдето служителите на зоопарка гледали ужасени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
sofiq
sofiq
05.06.2015 20:34
Neveroqtno e kolko smeli I umni mogat da budat jivotnite
2
0
биляна
биляна
10.01.2012 18:54
това просто ме изуми!делфините са страхотни на снимката!11:)

4
0