Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Хороскопи»Сатурн в Овен - какво означава?

Сатурн в Овен - какво означава?

Сатурн в Овен - какво означава?
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Много е писано за планетата Сатурн, за ужасите, за планетата на ограниченията, че тя носи разрушение, ограничения, смърт, болести, затвор, бедност. Наистина ли е така, нека да разберем. Сатурн архетипно съответства на древноримския бог Сатурн. А в древногръцката митология Сатурн е бог Кронос, който, както знаете, поглъща децата си.

Какво представлява планетата Сатурн в наталната карта на човек? На първо място, Сатурн показва власт, а това също означава, че той олицетворява образа на вашия шеф в наталната карта, вашия дядо, понякога баща. Сатурн обича реда и дисциплината във всичко, особено в сферата на този дом в наталната карта, където е попаднал. Планетата на труда, планетата на резултатите.

Сатурн управлява земния знак на зодия Козирог, така че това е само материална форма, материални обекти, нещо, което може да се види и почувства. Кронос, известен още като Сатурн, също се свързва с времето, което не може да бъде изгубено просто така. Тази строга планета обича планирането, обича да си поставя ясни, конкретни цели и да върви към тях. Той също така е свързан със задължения, които трябва да бъдат изпълнени безотказно.

Ако използвате вашия Сатурн правилно, бъдете отговорни и структурирани, тогава можете да постигнете високи, отлични резултати и Сатурн ще даде траен и надежден успех. И ако пренебрегнете тази строга планета, тогава тя ще ви прати изпитания с цялата си сериозност, като най-строгия учител. Сатурн също има функциите на ограничаване и стесняване и може да намали вашите дела/действия.

Сатурн в Овен

Попадайки в знака Овен, Сатурн става по-слаб, защото в този огнен знак Сатурн е в есента. Много зависи от конкретната натална карта, Сатурн е силен или слаб, хармоничен или не, но неговите прояви в знака на Овен ще бъдат по-малко хармонични, отколкото например същият Сатурн, но в знака на Козирога. Обичайните качества на Сатурн, като следване на дисциплина, търпение, способност да чакаш, да се концентрираш, са замъглени под влиянието на Овен, защото това е най-бързият, най-нетърпеливият и самотен знак, който не иска да се подчинява и да следва правилата. Такава позиция на планетата може да даде твърде силно желание за власт, желание да бъдеш лидер, желание да пробутваш други хора, на работа, особено шефовете могат да се проявят като тирани. Освен това такива хора не са лишени от амбиция, те се стремят да постигнат висоти, използвайки всякакви методи за това. На работа те могат да бъдат неистински работохолици, да орат дни наред, ще очакват същото от другите хора.

Знакът Овен е много упорит и целеустремен, попадайки в този знак на зодиака, Сатурн може да даде на човек страхотна работоспособност и способност за постигане на добри и качествени резултати. По своята същност планетата Сатурн може да притиска знака на Овена, което никак не му харесва. За да използват енергията на планетата по спокоен начин и да не усещат напрежение, на хората с тази позиция се препоръчва да спортуват редовно, особено в строго определени дни, по график, за предпочитане без пропуски.

Отрицателни прояви на Сатурн в Овен

От негативните прояви на тази ситуация може да се отбележи, че за такива хора е трудно да следват споразумения, често ги нарушават, могат да променят „правилата на играта“ по пътя или да действат по удобен начин за тях, напълно игнорирайки другите хора. Но в същото време те много стриктно ще изискват от останалите хора спазването на всички споразумения, всички закони и ще бъдат бесни на неспазването на другите. Също така от негативните прояви може да се отбележи деспотизъм, прекомерна критичност, авторитаризъм.

Освен това тук можете да добавите желание за конфликти, агресия, жестокост и злоба. Такива хора ще помнят своите нарушители много дълго време и ще измислят план за отмъщение. За такива хора е трудно да действат в екип, те винаги ще се състезават с партньора си и ще се стремят да правят всичко сами. За тях е трудно да се сдържат, те могат да бъдат твърде груби в изразите, да обиждат други хора, искрено вярвайки, че е най-добре да кажат истината лично. Също така им е трудно да бъдат самите в ролята на подчинени, обичат да спорят с началниците, не признават авторитети, проявяват егоцентризъм и своеволие. Ако не са съгласни с нещо, ще изразят протеста си много бурно и емоционално.

Положителни прояви на Сатурн в Овен

Сатурн в Овен

От положителните прояви на Сатурн в Овен е просто нереалистичната ефективност, постоянство, усърдие, такива хора, когато са страстни за нещо, сякаш не се чувстват уморени и могат да преместят планини. Ако игнорирате своя егоизъм, тогава такава позиция дава голяма увереност в себе си и вашите способности, благоразумие. Такива хора са много решителни, нямат съмнения и ако се сетят за нещо, веднага действат. Собствениците на Сатурн в Овен не се страхуват от препятствия и обстоятелства, те вървят напред към целта си, без да се уморяват и спират.

Имат и добри инициативни и предприемачески качества. В труден момент или в кризисна ситуация всичките им сили се събират, мобилизират се и правят рязък скок напред. Те винаги знаят какво искат и как да получат това, което искат. При положителното развитие на Сатурн в Овен, те имат издръжливост, целенасоченост и желание за интелектуално развитие. Също така, са в състояние да генерират интересни и креативни идеи, а Сатурн, като земна планета, дава всички възможности за тяхното материално въплъщение. Такива хора са склонни винаги да постигат целите си и техният успех е възможен с прилагането на достатъчно усилия.

Общуване с човек със Сатурн в Овен

За да спечелите собственика на Сатурн в Овен, трябва да сте изключително честни с него. В края на краищата, ако той надуши лъжа, лъжа и измама, вие вече няма да съществувате за него и много ще съжалявате за измамата си. Такива хора предпочитат делови разговори, без дълги въведения, без лирични отклонения, без разкрасяване. Те обичат да общуват по случая, перфектно боравейки с факти и цифри, което се очаква от останалите. Ако се свържете с такъв човек на работа, той ще бъде много доволен от подробен, точен отчет, с числа, таблици и графики, отколкото от дълъг текст от 10 страници.

Объркване и енергия в един ключ

Объркване може да възникне при хора, които все още не са усвоили и не са се научили как да използват своя Сатурн. Човек, първоначално много активен и енергичен, може да хаби силите си за празни дреболии, ако не се е научил на спокойствие, точност, отговорност и планиране. Важно е да намерите баланс и да насочите силите си точково, към правилните неща, тогава резултатът ще бъде много по-висок.

Сатурн в Овен и здраве

Много зависи от самия Сатурн в дадена натална карта на човек, неговия аспект и дом. В тялото Сатурн отговаря за гръбначния стълб, костната система, коленете, зъбите. С положението на планетата в знака Овен може да причини главоболие, свиване на кръвоносните съдове в главата и спазми. Също така вероятността от наранявания, падания, натъртвания на главата, сътресения. Много зависи и от това кои планети са в шести дом в знаците на Зодиака и техния аспект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest