Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Блокирана четвърта чакра - как да я отпушим

Блокирана четвърта чакра - как да я отпушим

блокирана четвърта чакра
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Чакрите са енергийни колела, задвижващи енергията от Вселената, която се трансформира и пренася в човешкото тяло. Смята се, че чакрите отговарят за духовната енергия и отговарят за нейното балансиране.

Съществуват общо 7 чакри, които са пазители на различен тип човешка енергия. Всяка от тях има кръглообразна форма и отговаря на специфичен цвят. Чакрите се разполагат по продължение на гръбначния стълб, като първата чакра е в неговия долен край, а седмата е в близост до главата.

Смята се, че усвояването на енергията от всяка чакра е стъпка нагоре до достигане на последната. При някои хора чакрите са по-добре развити, докато при други са по-слаби и съответно имат по-малки размери.

Запушването на чакрите е явление, причинено от емоционална нестабилност, влошено здравословно състояние, преминаване през разтърсващо изживяване или друго събитие, причиняващо дисбаланс в душевния свят на човека.

Вследствие някоя от чакрите се блокира, което може да стане причина за появата на различни симптоми.

Четвъртата чакра се обособява със зелен цвят и се намира точно при сърцето. Затова тази чакра отговаря за всеки аспект от житейския план на индивида. Блокирането на четвъртата чакра се осъществява, когато човек почувства тъга. Тогава емоционалният му свят рухва и чакрата му се затваря.

отпушване на четвъртата чакра

В този случай индивидът започва да усеща стягаща неприятна болка в областта на гърдите. Тъй като се засяга важна област като сърцето, то отблокирането на четвъртата чакра се осъществява далеч по-трудно, отколкото при останалите чакри.

При запушена четвърта чакра човек усеща апатия, безсилие, пренебрежение към заобикалящия го свят. Той изпада в депресия, която причинява безизходица и болка. Начинът за отпушване на енергийното колело е чрез силна воля и постоянство.

Индивидът трябва да се отърси от страданието и да се фокусира върху това, да анализира ситуацията и да вземе поуките от нея. Начинът за преодоляване на това състояние е индивидът да започне да гледа нещата от друг ъгъл и да се стреми да види дори минималното количество оптимизъм в това преживяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest