Кои са атлантите?
Ko su Atlantiđani?Who are the Atlanteans?

Кои са атлантите?

Кои са атлантите?

Сред най-древните човешки митове е този за изчезнали предишни цивилизации на Земята, от които не е останала следа, освен загадъчните легенди за техните свръхвъзможности, до които съвременното ни общество днес не е достигнало.

Смята се, че старите цивилизации, предшестващи нашата, са 4, но най-известната от тях е атлантската. Историите за остров Атлантида са вълнували още древните гърци и продължават да будят интерес и днес, а предположенията се множат все повече.

Въпросите около Атлантида и загадъчното му население - атлантите са един от друг по-любопитни и вълнуващи. Няма нещо около тази стара като света легенда, което да не събужда интерес от всяка гледна точка, защото може да се окаже важна брънка от историята на нашата цивилизация. Затова е интересно да се систематизират всички легендарни знания за атлантите от древността до днес.

Историческа сводка за Атлантида от древността до наши дни

Повече от 2000 години продължават опитите да се даде точен отговор на въпроса: съществувала ли е наистина свръхразвитата цивилизация на атлантите, или е само мит, далечен отглас от събития, свързани с човешкото развитие?

Първите писмени сведения за Атлантида и атлантите са древните писания на Платон Тимей и Критий. Около 335 година преди Христа философът разказва, че гръцкият държавник Солон научил от египетски жрец историята на трагично загиналия остров Атлантида, разрушен само в рамките на една нощ.

През ХVІ-ХVІІ век митичната Атлантида отново влиза в общественото полезрение, възродена от писатели като Франсис Бейкън. А Донъли в творбата си Атлантида, светът преди потопа представя доказателства от сферата на различни науки, с които иска да докаже съществуването на Златния град, както наричали Атлантида, и еволюцията на неговите жители.

В съвременността излиза все нова информация и всевъзможни теории за този митичен континент. Някои езотерици като Елена Блаватска са напълно убедени в съществуването на тази загадъчна цивилизация. Спящият пророк Едгар Кейси дава и доста подробни сведения за жителите на Атлантида, а Ернст Мулдашев участва в експедиции, търсещи реални следи от атлантите в пещерите на Тибет, както и на различни места по Земята.

Предполагаемо местоположение на Атлантида

Атланти

Когато се говори за дома на древните атланти, първият въпрос е за неговото местоположение. Той също не е изяснен и предположенията са наистина много.

Възможностите се спират на гръцкия остров Тера, Арктика, Кавказ, Испания, Франция, Малта, Крим, Северна Африка, Южна Америка, Сахара. Най-вероятно място се счита обаче Атлантическият океан. Някъде във водите му се смята, че лежат останките на тази цивилизация, тъй като дори имената на тези обекти имат един и същи лингвистичен корен.

Където и да е било това чудно място, всички са единодушни, че то е било истинска райска градина, търговско средище сред плодородна земя, на което се е дължало и богатството и просперитета на приказната страна.

Как са изглеждали атлантите?

Това е изключително любопитен въпрос, на който няма как да бъде даден категорично верен отговор, защото останки от атланти не са намерени, но предположенията са наистина в сферата на най-смелата фантастика.

Изследвания в областта на науки като палеоастронавтика, космическа археология, както и световния генетичен фонд, наред с разшифроване на древни текстове доведоха до обобщаване на невероятни версии за външния вид и възможности на древните атланти.

Според книгите на индийските свами и ръкописи от религията пимпо, Атлантида е загинала преди повече от 350 хиляди години, но част от нейното население е оцеляло чак до десетото хилядолетие преди Христа.

Те са имали доста шокиращ вид, погледнато от днешна гледна точка.

Съществували са 4 техни раси - жълта, черна, кафява и червена. Имали са огромен череп, уста, съединена с разреза на клаповиден нос и големи уши. Най-ранните атланти, живели преди повече от 100 хиляди години, са били с ръст над 3 метра и с много добре развита мускулатура.

Стъпалата им са били перки, а между пръстите на ръцете им имало плавателни ципи. Половите им органи са били скрити в тялото. Притежавали и орган, който сега не съществува - трето око, което се помещавало в черепната кухина.

Първите представители обитавали както морето, така и сушата, но постепенно ципите и перковидните израстъци закърнели. Отворът, подобен на клапа, бил заменен с къс нос, а ръстът им започнал да намалява.

Духовни и технологични възможности на атлантите

Атлантида

За цивилизацията на атлантите се смята, че е била от божествен произход. Някои теории го приравняват на извънземен. Според пророка Едгар Кейси в началото те били нематериални същества, които с времето се материализирали.

Само по такъв начин може да се обяснят възможностите им в духовно и технологично отношение. Те са били свръхразвито общество с перфектен строй и начин на управление. Владеели високо развити технологии, за които днес обществото ни няма дори понятие. Придвижвали се свободно в космическото пространство с кораби и вероятно имали срещи с различни космически същества.

Духовните им възможности надминават всичко, което можем да си представим. Наличието на трето око при атлантите им давало възможност за общуване и предаване на информация от разстояние, за телепортация и други немислими за нас възможности, каквото е състоянието сомати.

Сомати е познато на източните религии като медитация, която отпъжда отрицателната психическа енергия и човек разбира водещата роля на душата. В състояние на дълбоко сомати обмяната на веществата спада почти до нула, пулсът и дишането спират и тялото придобива каменно състояние. Така човек може да оцелее много дълго и да се събуди след векове, ако душата има силите да се върне в тялото. Смята се, че сомати е възможност да се запази генетичният фонд на човечеството и това да му даде рестарт след катаклизъм.

Как са изчезнали атлантите и наистина ли са изчезнали безследно?

Според легендите атлантите, които са били надарени с дълбоки познания, развити технологично и духовнов, станали прекалено горделиви, алчни и жестоки към останалите хора. Завладявали териториите им и поробвали населението им. Когато изгубили всякакъв баланс, мощно природно бедствие ги унищожило за една нощ.

Съвременните геолози са категорични, че не съществува такова природно бедствие, което да разруши и потопи цял континент само за една нощ.

Ако историята на Атлантида е истина, нейното изчезване не е случайно и не е причинено от природен катаклизъм. Възможно е някаква друга надземна сила да е сложила край на тази цивилизация.

Кои са атлантите?

Със сигурност обаче няма как всички атланти да са изчезнали без никаква следа. Предположенията водят към извод, че останалите живи атланти са се пръснали по Земята и са създали хибриди с останалата човешка популация. За това свидетелстват някои научни изследвания върху народите най-вече по отношение на зрителните възможности. Ернст Мулдашев смята, че жителите на Тибет са най-близо до това, което е останало като наследство от древната цивилизация.

По преценка на други изследователи, днес между нас живеят хиляди пре-адамити, тоест предходници на Адам, за каквито се смятат древните атланти.

Дали всичко това е вярно, засега не може да се твърди със сигурност, защото няма достатъчно научни данни, които да го подкрепят. Работата на изследователите в бъдеще може би ще даде категоричен отговор на всички въпроси и съмнения за най-древната високо развита цивилизация на нашата планета.

Вижте още: Атлантида - реалност или история

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest