sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Религии»Какви са Ходжите и как помагат?

Какви са Ходжите и как помагат?

Какви са Ходжите и как помагат?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-18%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
18.04 лв.
Виж ››

Със сигурност сте чували за Ходжите, но далеч не всички сте запознати с това какви са те и при какви проблеми можете да се обърнете към тях. Може би имате някакви повърхностни знания, мислейки си че те се занимават само с развалянето на магиите или пък дори с направата на такива заклинания. Но каква е истината и какви са тези хора?

Какви са Ходжите и как помагат?

Масовото мнение е това, че реално Ходжите са нечестиви магьосници, които са коварни и могат да ни докарат редица нещастия в живота. Веднага обаче бързаме да ви кажем, че това не е истина и дори е смешно да се вярва на подобни твърдения.

И така, въпреки масовото мнение Ходжата не е магьосник за всичко, като реално тази дума произлиза от персийската титла кхауаджа, която в буквален превод значи "господар". След време тя става нарицателно за учител и мъдър човек, който може и има нужните знания, за да преподава духовни уроци.

Този термин се използва именно в мюсюлманската религия, а именно за духовен водач и наставник. Може да бъде наречен също така мюфтия, като в мюсюлманската религия Ходжите задължително трябва да са преминали обучение за свещенослужители в ислямско училище. В него те се обучават да изпълняват различните обреди, да четат и да водят молитва, да извършват погребения и бракосъчетания.

Изключително погрешно е да се смята, че Ходжите правят магии, като това може да се сравнио с това да се каже, че нашите свещеници също могат да се занимават с подобни нечисти дела. Това звучи меко казано абсурдно и нелепо, като те реално са духовни лица, които имат за цел да просвещават. Важно е да ги различавате от магьосниците и другите подобни хора, като може да се каже, че те са като две паралелни линии, които никога няма да се пресекат.

Ходжите са длъжни да водят моралните норми и да проповядват доброто, като реално те са просто мюсюлмански свещеници. Така например в исляма е прието, че имено те могат да неутрализират влиянието на магията или така наречения сихир. Те прочитат за тази цел свещени слова и молитва (дуа), като така един вид привикват доброто.

Всичко това обаче се ограничава само до позволените действия на религията и не бива да се бърка с извършването на различните магически ритуали, каквито Ходжите не правят. Можем да сравним това четене на молитви с водосвета и четенето на Киприянови молитви за пречистване от магии в християнството.

Като цяло мюсюлманската религия категорично забранява и отрича практикуването на магиите, като това важи за всички духовни лица и учители. Именно затова Ходжата е духовно лице, което може ви помогне и да ви насочи към правия път, четейки молитви и свещени слова.

Вижте още зловещите магии на ходжите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest