Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Техники за постигане на емоционален баланс

Техники за постигане на емоционален баланс

Техники за постигане на емоционален баланс
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Емоциите са навсякъде около нас и дори невинаги ги забелязваме, защото не сме свикнали да говорим за това. И именно тук грешите много, защото анализирайки своите чувства, вълнения и емоции, вие можете да се развивате личностно и духовно.

Изключително вредно за здравето е да потискате емоциите си и да не говорите за това. Не трябва да ги игнорирате и да се правите, че те не съществуват. Така негатива във вас се натрупва и вие се превръщате в кълбо от нерви, а и изливате целия този стрес на близките ви.

Какво представлява емоционалния баланс и как да го постигнем

Това е, когато можете да изпитате целия спектър от емоции, както положителни, така и отрицателни, но и неутралните. В живота на всеки човек има неща, които са му безразлични и в такива моменти не е нужно да се преструвате, че се радвате или че ви е интересно.

Техники за постигане на емоционален баланс

На второ място в баланса са позитивните емоции. За съжаление, силата и теглото на злобата са много по-големи от тези на щастието. Вие трябва да се научите да балансирате между тях, за да не "замърсите" вашата енергия.

Балансът на емоциите - това всъщност са равните по тегло и свързани помежду си емоции. Така например неутралните са най-леки, затова и те са в най-голяма степен, негативните са най-тежки и те са най-малко, а средният вариант са позитивните.

Изводът от всичко, казано дотук, е лесен, а именно, че макар и емоциите да са много различни, всичките те трябва да присъстват в живота ни. Така например, ако позитивните ни карат да се радваме, то негативните ни мотивират да се движим напред, да се стараем и да даваме всичко от себе си, за да постигнем целите си и да не се отказваме, докато не постигнем желания резултат.

Неутралните са просто за равновесие, тъй като няма да имаме сили да реагираме и да прескачаме емоционално между позитива и негатива.

Дали е възможно да достигнете този емоционален баланс

Техники за постигане на емоционален баланс

Да, можете! Просто си позволете да чувствате и да изпитвате целия спектър от емоции - както позитивните, така и негативните. Не се старайте умишлено да прескачате между тях, тъй като така може да се разруши вашия енергиен баланс.

Не натрупвайте емоциите в себе си, старайте се да да ги изживеете на макс и след това просто продължете напред. Бъдете честни със себе си и така много лесно ще постигнете своето душевно спокойствие и емоционално равновесие!

Вижте още:

- Какво е емоционален блокаж и как да се справим;

- Как да бъдем емоционално здрави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest