Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества»В какво точно вярват плоскоземците?

В какво точно вярват плоскоземците?

В какво точно вярват плоскоземците?

Членовете на Обществото на плоската Земя твърдят, че вярват, че планетата ни е плоска. Разхождайки се по повърхността на планетата, на човека тя му изглежда и се чувства плоска, затова те смятат всички доказателства за противното, като например спътникови снимки на Земята като сфера, за измислици от НАСА и други правителствени агенции.

Вярата, че Земята е плоска, се смята за върховната теория на конспирацията. Според официалния сайт на обществото на флатъртърите (от английските думи за плосък флат и за Земя ърт) в него членуват повече от 20 000 души. Съдейки по изчерпателните обяснения, там хората, членуващи в това общество, наистина вярват, че Земята е плоска.

Могат ли през 21 век тези хора да бъдат сериозни обаче. Как е възможно те да се съмняват в такива основни научни факти като формата на Земята?

Ето какъв е светът през очите на плоскоземците. Ядката в техните вярвания е, че светът е плосък с център Полярния кръг. Антарктика представлява границите на Земята и се състои от 150-метрова стена от лед около ръба. Според тях НАСА охранява тази стена, за да предпази населението от катерене и падане от диска.

Дневният и нощният цикъл на Земята се обяснява с вярата, че Слънцето и Луната са сфери с размери от 32 мили (51 километра), които се движат в кръгове на 3000 мили (4 828 км) над равнината на Земята. Подобно на прожекторите, тези небесни сфери осветяват различни части от планетата в 24-часов цикъл. Плоскоземците вярват, че трябва да има и невидима Антилуна, която прикрива Луната по време на лунни затъмнения.

Плоскоземци

Флатъртърите вярват, че гравитацията не съществува. Според тях земният диск не се рее в космическото пространство, а се движи нагоре със скорост 9.8 метра в секунда. Точно и затова нещата върху него остават на повърхността. Що се отнася до това, което се намира под диска на Земята, то е неизвестно, но повечето плоскоземци вярват, че дъното му е съставено от скали.

Плоскоземците вярват още, че снимките на земното кълбо са фалшифицирани на фотошоп, GPS устройствата са програмирани, за да накарат пилотите на самолети да мислят, че летят в прави линии около сфера, докато всъщност летят в кръг над диск. Мотивът за прикриване на истинската форма на Земята от страна на световните правителства не е установен, но плоскоземците вярват, че е основно финансов, от една страна, а от друга, е заради контрол над невежото население.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest