В колко трябва да сте в леглото, за да сте свежи на сутринта?

В колко трябва да сте в леглото, за да сте свежи на сутринта?

Казва се, че всеки човек има нужда от специфично количество сън и затова е нормално да си лягаме по различно време. Сега обаче има калкулатор, който може да сметне в колко трябва да си легнете в зависимост от индивидуалните ви нужни.

1

Фази на съня

Фази на съня - Новите теми и публикации. Мистика, загадки и всичко за Фази на съня. Любопитни статии за Фази на съня от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Фази на съня.
Фази на съня - Какво се случва всъщност с тялото ни, докато спим?

Какво се случва всъщност с тялото ни, докато спим?

05.10.201602790

Замисляли ли сте се защо лекарите ни съветват, че най-добрият начин да се справим с безсънието, е като си лягаме навреме? Просто защото това не са празни приказки, а самата истина. Ето какво се случва с организма ни след 22 часа и защо лекарите са прави с

Фази на съня - Откриха неврон, който отключва сънищата

Откриха неврон, който отключва сънищата

30.10.201501216

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли, САЩ, откриха какво ни кара да сънуваме. Това е неврон, изпращащ сигнали в средния мозък и хипоталамуса.

Фази на съня - Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

22.09.20150962

Любителите на пикантни храни може да се наложи да преосмислят вкусовите си предпочитания - поне що се отнася да пикантна вечеря. Консумацията на пикантни храни и напитки непосредствено преди сън може да предизвикат кошмари.

Фази на съня - Защо сънната парализа ви кара да виждате демони?

Защо сънната парализа ви кара да виждате демони?

11.02.201503610

Ако някога ви се е случвало, малко след като се събудите, да видите необяснима фигура до леглото си, демон или извънземен, то е много вероятно да сте били в сънна парализа.

Фази на съня - Как да се наспиваме бързо

Как да се наспиваме бързо

15.08.2014012180

Две денонощия без сън ни лишават от възможността да мислим адекватно. За да заспивате бързо, направете експеримент през уикенда и отбележете часа, в който ви се доспива ужасно.

Фази на съня - Сами ще създаваме сънищата си чрез ново устройство

Сами ще създаваме сънищата си чрез ново устройство

14.05.20140896

Ново устройство на екип германски учени ще ни помага сами да създаваме и да контролираме сънищата си. Изобретението се базира на електрически импулси в определени части на мозъка.

Фази на съня - Осъзнатите сънища

Осъзнатите сънища

25.04.201409482

Осъзнатите сънища са тези, в които знаем, че сънуваме. Това обикновено се случва рано сутрин, когато мисълта е най-бистра и бърза.

Фази на съня - Нощните кошмари - сигнал за реален проблем

Нощните кошмари - сигнал за реален проблем

20.03.2014024763

За една нощ човек преживява около 6 цикъла сънища, всеки от които може да продължи до 2 часа. Събуждайки се след неприятен сън, човек изпитва напълно реално чувство за страх.

Фази на съня - Причините за безсъние и нарушение на съня

Причините за безсъние и нарушение на съня

19.03.2014014273

Изучавайки сънищата, учените са установили интересни, често необясними, а понякога просто интригуващи факти. Младите хора обикновено се оплакват от трудно заспиване, а по-възрастните - от събуждане през нощта.

Фази на съня - Как спи човек и какви са фазите на съня

Как спи човек и какви са фазите на съня

04.03.201408721

Една трета от живота си прекарваме в дълбок сън. Повече от век медиците се опитват да разгадаят състоянието на мозъка през това време. И най-после успяха.