Уроците по трезвеност и правилно хранене от Древна Спарта

Уроците по трезвеност и правилно хранене от Древна Спарта

Древна Спарта – страна на жестоки нрави и силни войни. Традициите и обичаите в тези така далечни времена вдъхновяват авторите и до днес да се интересуват от т. нар. спартанско възпитание.

1

Спартанци

Спартанци - Актуални текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Спартанци. Любопитни статии за Спартанци от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Спартанци.
Спартанци - Митовете падат: Истината за древна Спарта

Митовете падат: Истината за древна Спарта

19.03.201702438

Желязна дисциплина, кръвожадност и неустрашимост, тези качества превърнали спартанската армия във фактор, с който всички трябвало да се съобразяват. Бойните им умения успели дори да спрат единствената суперсила за онези времена – Персия.

Спартанци - Историята на Пелопонеската война

Историята на Пелопонеската война

30.07.201601075

Пелопонеската война заема важно място в историята на Древна Гърция. Основните съперници били Атина и Спарта, около които се формирали две значителни политически обединения - Атинската империя и Пелопонеският съюз.

Спартанци - Храната на древните спартанци

Храната на древните спартанци

18.12.201503269

Освен със своите бойни умения древните спартанци били известни и с напълно различния си бит и култура в сравнение с останалата част на Елада. Най-голяма разлика в ежедневието им била храната, с която те се хранели.

Спартанци - Спартанците не са убивали децата си

Спартанците не са убивали децата си

17.11.201006619

Спартанците не са хвърляли хилавите и болнави деца от скала, а само правили това само с престъпниците. Бялата рокля на булката символизира смъртта на жената за майка й.