Нещо загадъчно пробива гигантски дупки в части от Млечния път

Нещо загадъчно пробива гигантски дупки в части от Млечния път

Млечният път представлява галактика, която има форма на спирала и в нея се намира Слънчевата система. Като я наблюдаваме от Земята, тя прилича на бяла ивица, тъй като звездите от галактиката се сливат в една млечна светлина.

1

Млечния Път

Млечния Път - Новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Млечния Път. Нашите статии за Млечния Път от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Млечния Път.
Млечния Път - Установиха какво представлява най-странният обект в Млечния път

Установиха какво представлява най-странният обект в Млечния път

12.08.20180273

Произходът на странния астономически обект Segue 1, който се вижда в Млечния път, бе обяснен от екип американски и испански астрономи. Сферичният обект може да се види и с невъоръжено около в близост до нашата галактика.

Млечния Път - Гигантско струпване от галактики отмества Млечния път

Гигантско струпване от галактики отмества Млечния път

23.11.20160413

От дълги години учените спекулират с възможността да има нещо скрито отвъд Млечния път, като наблюдават движението на главната местна група галактики.

Млечния Път - Учени измериха теглото на Млечния път

Учени измериха теглото на Млечния път

04.08.201401036

Британски учени успяха да измерят теглото на Млечния път. Оказа се, че масата на нашата галактика се равнява половината от масата на Адромеда – галактиката, която е съседна на Млечния път.

Млечния Път - Диамант с размерите на Земята сияе в Космоса

Диамант с размерите на Земята сияе в Космоса

27.06.201401660

Астрономи от университета на Уисконсин-Милуоки откриха звезда от вида Бяло джудже, чиято температура е толкава ниска, че е успяла да превърне въглеродната му маса в истински диамант.

Млечния Път - В съседна галактика се взриви свръхнова

В съседна галактика се взриви свръхнова

24.01.201401787

Галактиката M82 Цигара, която се намира на 12 милиона светлинни години от Земята, беше разтърсена от мощен взрив на свръхнова. Последното избухване на свръхнова в нашата галактика е преди около 400 години.

Млечния Път - Откриха зони с живот в Млечния път

Откриха зони с живот в Млечния път

26.10.201105708

Съставена е карта на живот на Млечния път, която показва къде са потенциалните места, в които може да се е зародил живот. Това може да стане само при наличие на вода в течно състояние.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни