Децата булки в Индия, които светът се преструва, че не вижда

Децата булки в Индия, които светът се преструва, че не вижда

Ярко оцветените ръце, ароматът на куркума и червената лента около косата са ясните улики, че една жена в Индия отскоро е омъжена. Но някои от тези булки все още са деца и дори не разбират церемониално нанесените символи по тялото им.

1

Индийски традиции

Индийски традиции - Последните заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Индийски традиции. Любопитни статии за Индийски традиции от древността до днес. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Индийски традиции.
Индийски традиции - Татуировките Махенди, които са път към божественото

Татуировките Махенди, които са път към божественото

16.11.20170487

Във ведическата култура рисуването с къна на татуировките махенди е сред най-древните ритуали, които се спазват от будистите. По ръцете на жените се изпивали кръгове и мандали, символизиращи слънцето – Суря-Нараяна.

Индийски традиции - Цяло семейство избити заради вещерство

Цяло семейство избити заради вещерство

25.07.201501697

Цяло семейство бе избито в източна Индия, защото съседите им го заподозрели във вещерство. Трагедията се разиграла в малкото село Лаханда в щата Ориса, Индия.

Индийски традиции - Символика на еднорога

Символика на еднорога

31.01.2013011191

Митичното създание еднорог присъства в традициите на много народи. Известни са много негови изображения в различните кътчета на света.

Индийски традиции - Индийски сватбени традиции

Индийски сватбени традиции

21.01.2013016508

Пристигайки в дома на булката, младоженецът трябва да даде пари, бижута, за да му дадат булката. Това до някаква степен наподобява и нашите български обичаи.