Изумителната история на евреите лилипути, оцелели при Холокоста

Изумителната история на евреите лилипути, оцелели при Холокоста

Във времената на Холокоста животът на европейските евреи преминава през големи обрати и най-често има трагичен край. Семейство Овиц обаче, които по волята на съдбата били лилипути, успяват да се спасят в тежките за цял свят години.

1

Джуджета

Джуджета - Актуални заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Джуджета. Материали за Джуджета от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Джуджета.
Джуджета - Злокобната участ на Селото на джуджетата Янгси

Злокобната участ на Селото на джуджетата Янгси

22.08.201701093

Село Янгси много прилича на останалите села в китайската провинция Съчуан. В него обаче има нещо вълшебно и злокобно – то се населява масово от джуджета.

Джуджета - Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

25.05.201602972

През 40-те години на XX век в пустинята около Шахдад, в провинция Керман в Иран е открит загадъчен град. Селището, което носи името Макхуник, някога е било дом на древна цивилизация на джуджета.

Джуджета - Австралиецът, който е бил и джудже, и гигант през живота си!

Австралиецът, който е бил и джудже, и гигант през живота си!

21.02.201601606

Към днешна дата обаче само един човек е бил регистриран едновременно и като джудже, и като гигант. Запознайте се с невероятната история на Адам Райнер, която оставя без думи лекарите.

Джуджета - Глобалното затопляне прави хора и животни джуджета?

Глобалното затопляне прави хора и животни джуджета?

19.02.201401175

Ново изследване показва, че размерът на тялото при бозайниците е намалял значително по време на поне две предишни глобални затопляния. Учени предполагат, че подобно развитие ще настъпи вследствие и на причиненото от човека глобално затопляне

Джуджета - Кои са дребните вълшебници

Кои са дребните вълшебници

21.02.201303888

Дребните вълшебници са всички мънички създания от рода на гоблините, елфите, гномите и троловете. Те отдавна се навъртат около хората. Обикновено се смятат за добра поличба, въпреки че не могат сами да обърнат хода на събитията.

Джуджета - Ранговете на духовете - Трети ранг. Несъвършени духове

Ранговете на духовете - Трети ранг. Несъвършени духове

20.10.201205882

Не всички духове от трети ранг са лоши по същността си; у някои от тях има повече лекомислие, непоследователност и лукавство, отколкото истинска злоба.

Джуджета - Светове с две слънца

Светове с две слънца

21.06.201103830

Ако Земята има две слънца, растенията ще трябва да поглъщат много повече светлина и най-вероятно ще бъдат черни на цвят. Ще се появят и нови видове растения.

Джуджета - Тайната на румънските динозаври джуджета

Тайната на румънските динозаври джуджета

15.09.201001941

На остров Хатиг в Румъния били открити кости от динозаври, които са били джуджета през целия си живот. Рибите, птиците и всички животни на острова са по-малки, отколкото навсякъде по света.

Джуджета - Джуджета са живяли на остров в Тихия океан

Джуджета са живяли на остров в Тихия океан

26.08.200906781

Археолози откриха гробище на човекоподобни същества, които са били джуджета. Те са изчезнали преди 2800 години. Лют спор се води около съществуването на джуджетата и т. нар. индонезийски хобити.