След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

1

Аменхотеп

Аменхотеп - Последните теми и материали. Мистика, загадки и всичко за Аменхотеп. Любопитни статии за Аменхотеп от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Аменхотеп.
Аменхотеп - Развенчаха мита за красотата на Тия

Развенчаха мита за красотата на Тия

27.03.201119116

Тия е властна египетска царица, баба на фараона Тутанкамон, притежавала неземна красота. След изследване на мумифицираното й лице се оказа, че на челото си е имала грозна брадавица.

Аменхотеп - Долината на царете-най-великия музей на открито

Долината на царете-най-великия музей на открито

25.09.201004433

През 1902 г. американецът Теодор Дейвис получил разрешение от египетското правителство да започне разкопки в Долината на царете. Той копал в продължение на 12 зими.

Аменхотеп - Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

06.03.201004681

Глава, част от статуя на египетския фараон Аменхотеп ІІІ бе открита в Луксор. Ценната находка на главата на Аменхотеп ІІІ, който е бил дядо на Тутанкамон, е около 2. 5 м висока.

Аменхотеп - Прераждането на Тутанкамон

Прераждането на Тутанкамон

11.10.2009010728

Мъж и жена от Италия твърдят, че в тях са се преродили египетския фараон Тутанкамон и сестрата на фараона Аменхотеп ІV, Неферет-Атон. Два случая с прераждания.

Аменхотеп - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200907617

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.