Вижте кои са Дахомейските амазонки - най-зловещите жени в историята

Вижте кои са Дахомейските амазонки - най-зловещите жени в историята

Група жени, охраняващи южната част на Сахара, десетилетия наред са всявали ужас в своите врагове. Те се наричали Майките на народа, а в историята са останали като Дахомейските амазонки.

1

Амазонки

Амазонки - Актуални заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко на тема Амазонки. Любопитни статии за Амазонки от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Амазонки.
Амазонки - Българските амазонки – легендарната кралица Куна и нейните жени-войни

Българските амазонки – легендарната кралица Куна и нейните жени-войни

01.05.201702971

Падането на България под турско робство не било бързо. Десетилетия българският народ се борил всячески за своята свобода. Многобройна са примерите за невъобразима храброст, саможертва и безстрашие, които хората проявили срещу нашественика, но още повече п

Амазонки - Амазонките - мит или истина?

Амазонките - мит или истина?

31.01.201108197

Легенди и митове за амазонките от преди около 3000 години. Пръв Омир описал за съществуването на жестоките жени войни в Илиада. Открития на гробове с женски скелети с оръжия.

Амазонки - Руси амазонки лежат в пустините на Китай

Руси амазонки лежат в пустините на Китай

16.12.2009012303

Скални рисунки в северозападен Китай изобразяват златокоси конници. Открити са мумии на руси жени, погребани с много накити и мечове. Може би те са легендарните амазонки, описани от Херодот.

Амазонки - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200905670

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.