Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Помогнете! Приятелят ми е с тежка параноя с наченки на шизофрения

Помогнете! Приятелят ми е с тежка параноя с наченки на шизофрения

Помогнете! Приятелят ми е с тежка параноя с наченки на шизофрения
Не знам вече към кой да се обърна, става въпрос за много добър приятел, който явно и видно откачи. . най-вече заради телевизията. От както го познавам си е странен, но сега е страшен, започна да мисли, че всички се опитваме да го отровим, всички сме против него, опитваме се да го запазим и т. н. Напусна работа, премести се, защото е убеден, че и в работата и в дома му има микроби които причиняват рак (всичко, което прочете някъде подхранва лудостта му).

Напълно сериозно е убеден, че заради него ще стане трета световна война, Луцифер го иска? . . С 300 зора го накарахме да отиде на психиатър, разбира се и психиатърът го отнесе, че част от конспирацията и, че е масон. Диагнозата му беше "тежка параноя с наченки на шизофрения" Пиша тук, защото повтаря и библейски неща, а не се разбира, един е сигурен, че е демонично. . ? Ако някой знае нещо?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
miglena
miglena
27.11.2015 15:29
Добре, аз не разбрах пие ли или не. Друса ли се или не. Ако фантазиите и негативизмът му са резултат от подобни неща, значи всички знаем решението. Но ако проблемът е в главата му - Да смята, че щом психиатърът не го е убедил да си пие хапчетата, е редно да поседи в някое психиатрично заведение. И наистина - там място могат да намерят доста граждани, особено някои, които се подвизават в парламента ....
2
2
noone
noone
27.11.2015 19:57
Не, за годините в които го познавам, не се е друсал поне не знам за такова нещо и не му е личало, пие, но с мярка и не често.
1
2
Лазар
Лазар
27.11.2015 09:26
Може би с повече позитивно мислене ,както и подкрепата на приятели и близки.
1
2
miglena
miglena
26.11.2015 17:25
Ами ако е диагностициран, е добре да бъде прибран в болнично заведение, поне за кратко, докато се научи да пие лекарствата си. Лошито е, че вие, като негови приятели, след като до сега не сте успели, надали някога ще успеете да го убедите. Освен това е добре дори да се предпазвате, защото подобни хора в даден момент стават агресивни и могат да ви наранят. За съжаление, в България всеки си прехвърля топката. Дори да се опитате да подадете сигнал, надали някой ще ви обърне внимание. Според повечето лекари човекът сам трябва да потърси помощ, но след като той вече го е направил и е репил да не изпълнява дадените му указания, следващата стъпка е лудница.
2
2
Анести
Анести
27.11.2015 10:02
Това въобще не е правилното решение, по този начин трябва да изпратиш половината народ в лудниците(то няма да има място)
Човека е в в голяма депресия просто, трябва да спре алкохол и други опиати
0
43
загрижен
загрижен
26.11.2015 14:56
Такива хора се измъчват, накарай го да приема лакарства! За съжаление се самоуби със същата диагноза..
Не го оставяйте сам!
0
44