Саможертвата на Еям - градът на чумата

Саможертвата на Еям - градът на чумата

Чумната епидемия в средновековна Европа взима милиони жертви. Черната смърт засяга много места в цяла Англия, но едно малко градче в Дарбишър, наречено Еям, винаги ще бъде запомнено с героичната жертва на своите жители, спасили живота на стотици хиляди.

1

Чума

Чума - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Чума. Нашите статии за Чума от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Чума.
Чума - Истински исторически факти, звучащи като измислени

Истински исторически факти, звучащи като измислени

18.07.201701630

Хилядолетната човешка история отдавна е доказала, че хората са способни на невъобразима глупост и безумия, породени по най-различни причини – като се започне от безпросветност, премине се през бурните страсти и емоции и се стигне до жестокостта, произтича

Чума - Мистериозна гей двойка е погребана в общ гроб преди 600 години

Мистериозна гей двойка е погребана в общ гроб преди 600 години

16.03.20170462

Екип от археолози е открил скелети на двама мъже, които са починали преди малко повече от 600 години. На смъртния си одър те са се държали за ръце, което показва, че е имало силна връзка помежду им.

Чума - Смъртоносните болести, заплашващи отново човечеството

Смъртоносните болести, заплашващи отново човечеството

11.12.201603642

Според анализи на Световната здравна организация има голяма опасност някои вече почти забравени болести да се завърнат с много по-смъртоносна сила.

Чума - Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

12.07.20160775

Макар и народната медицина да има своите доказани качества в борбата с различни заболявания, редно е да си признаем, че някои от похватите й често будят недоумение. Представяме ви най-странните медицински лекове и средства за защита от миналото

Чума - Черната смърт убива половин Европа

Черната смърт убива половин Европа

06.04.2013026405

Зловеща болест отнася половината от населението на Европа и почти 10 процента от населението в световен мащаб през 14 век. Това е най-смъртоносната и първата в световен мащаб пандемия.

Чума - Ужасяващите находки на археолозите

Ужасяващите находки на археолозите

25.11.2011033694

Наред с разкриването на атрактивни културно-исторически забележителности археолозите често попадат и на ужасяващите тайни на миналото.

Чума - Свети Антоний предпазва от болести

Свети Антоний предпазва от болести

17.01.201106666

На 17 януари почитаме паметта на свети Антоний, който е смятан за велик лечител и предпазва от болести. Той е основател на отшелничеството сред монасите. На Антоновден се пекат питки с мед.