Мудрите - жестове със силата да променят живота ни

Мудрите - жестове със силата да променят живота ни

Ученията на Изтока твърдят, че съществуват жестове, които съдържат в себе си огромна сила. Наричат се мудри и са способни, макар и наглед съвсем обикновени, да влияят на физическото и психическото състояние на човек.

1

Медитация

Медитация - Най-новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Медитация. Нашите статии за Медитация от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Медитация.
Медитация - Седем съвета как да повишим вибрациите си

Седем съвета как да повишим вибрациите си

11.03.201505862

Всички ваши мисли и чувства са енергия. Тази сила е един вид вибрация, която комуникира със заобикалящия ни свят. Научете се как да повишите тези вибрации и вижте как това ще промени живота ви драстично в положителна посока.

Медитация - Задръстеняци са по-интелигентни от останалите

Задръстеняци са по-интелигентни от останалите

13.01.201501053

Притеснителните хора са с по-богат речник, по-лесно успяват да категоризират думите и по-бързо разбират смисъла на поговорките, съобщават канадците.

Медитация - Доказано! Медитацията подобрява дейността на мозъка

Доказано! Медитацията подобрява дейността на мозъка

17.11.201401638

Американски учени доказаха, че медитацията води до структурни промени в мозъка, като значително засилва зоните, отговорни за паметта, ученето и контрол върху емоциите.

Медитация - Как да накараме мозъка да работи по-добре

Как да накараме мозъка да работи по-добре

06.07.201407126

Всеки от нас може да увеличи нивото си на интелигентност, стига да е готов да жертва от свободното си време часове за тренировки, медитация и упражнения за мозъка.

Медитация - Момче издържа 10 месеца без храна и вода

Момче издържа 10 месеца без храна и вода

06.11.201306815

Тийнейджър от Непал разби всички научни теории като останал жив, след като в продължение на 10 месеца не е консумирал нито вода, нито храна, докато медитирал.

Медитация - Научете се да разговаряте с тялото си

Научете се да разговаряте с тялото си

02.10.201303218

В практиката на древните лекари основно правило е било да разговарят с органите на пациентите си и по този начин да ги лекуват от различни болести.

Медитация - Как да превърнем страховете си в щастие и вдъхновение

Как да превърнем страховете си в щастие и вдъхновение

01.07.201307110

Няколко стъпки могат да помогнат да превърнете страховете си в щастие и вдъхновение. Намерете своя начин да се вдъхновявате и да черпите мъдрост. Победете страха, като се сетите за всички неща за които сте благодарни.

Медитация - Пророческите сънища

Пророческите сънища

05.04.2013021209

Всички сънуваме. Но не всички помним сънищата си, когато се събудим. Мисля, че всеки е сънувал поне един сън, в който символично е видял събитие, което след това се е случило наяве.

Медитация - Дзен - пътят към себепознанието

Дзен - пътят към себепознанието

01.02.201302760

Според дзен, единственото, което съществува и което трябва да има значение за всеки, това е пустотата. Пустотата не се приема като липса на нещо, а точно обратното – там е всичко, но все още не се е проявило.

Медитация - Статуи на Буда и Христос са най-силни за медитация

Статуи на Буда и Христос са най-силни за медитация

15.12.201202910

Медитацията е универсална традиция. Създадена е хиляди години преди настъпването на съвременната цивилизация. Предавана от поколение на поколение, тя претърпява непрекъснати и строги проверки, като запазва първоначалната си форма.