Най-откачените богове от древността

Най-откачените богове от древността

0

Старите религии имали много богове. Светът бил непознат и страшен, точно и поради тази причини хората имали божества, на които да се прекланят почти за всичко. Някои от тях били повече от откачени и дори смехотворни

1

Богове

Богове - Най-новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Богове. Нашите статии за Богове от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Богове.
Богове - Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

19.12.201601038

Макар и да са били езичници, всяка година древните римляни отбелязва седмицата преди Коледа със специални тържества. Тези празници се наричали Сатурналии и били посветени на бог Сатурн.

Богове - Български фермер откри древна статуя на Аполон за стотици хиляди

Български фермер откри древна статуя на Аполон за стотици хиляди

05.10.20160541

Докато разкопавал нивата си с картофи, български фермер е открил глава от статуя на древногръцкия бог Аполон. Предполага се, че артефактът струва между 10 000 и 100 000 евро.

Богове - Боговете на смъртта в различните митологии

Боговете на смъртта в различните митологии

21.09.20160524

Единственото сигурно нещо на този свят е смъртта. Точно и затова нейният аспект присъства във всички човешки култури и религии. В зависимост от развитието на дадено общество, всяко е придало различно лице на смъртта.

Богове - Боговете-покровители на гръмотевиците

Боговете-покровители на гръмотевиците

22.08.20160385

Бесът на небесата ужасявал със своята мощ древните хора. Точно и поради тази причина почти всеки народ почитал по един Бог на гръмотевиците.

Богове - Кой кой е сред древноримските богове?

Кой кой е сред древноримските богове?

10.06.20160758

Вярванията на древните римляни са отразени в Римската митология. В някои предания тя е близка с окултизма, а в други се срещат заемки от Гръцката митология.

Богове - Индийка осиновила 105 деца, за да заслужи благословията на Боговете

Индийка осиновила 105 деца, за да заслужи благословията на Боговете

15.04.20160665

Художничката от Индия Манан Чатурведи, която е родила 3 собствени деца, е осиновила още 105, за да стигне магическата бройка 108, определяна в индийските вярвания като харшад или голяма радост.

Богове - Богини и богове на злото

Богини и богове на злото

09.11.201236684

Всяка митология има своите добри и зли богове и богини. В митологията на келтите богинята Бадб се е смятала за богиня на злото и на смъртта.

Богове - С целувки древните се прекланяли пред боговете

С целувки древните се прекланяли пред боговете

11.09.201201100

Ритуалът на целуването най-вероятно е възникнал като част от израз на преклонение към боговете на древните. Хората, които се целуват често, живеят с пет години повече от другите.

Богове - Богът-костенурка

Богът-костенурка

19.12.201101970

Вярващи от цяла Индия се събират в храма в Кендрапара, където според тях живее бог, прероден в костенурка. В южната част на Индия вярващи носят дарове на божество, преродено в крокодил.

Богове - Повелителите на нощта променяли маите

Повелителите на нощта променяли маите

23.08.201104507

Маите вярвали, че съществуват богове, наречени повелители на нощта, които били в състояние да променят живота на хората. Сред тях имало и бог на любовните приключения.

В актуалната страница ще намериш най-новите заглавия и публикации за Богове. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Богове. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Богове. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Богове. Богове, съвети и потребителски оценки.