Зловеща кула от черепи вцепени Мексико

Зловеща кула от черепи вцепени Мексико

Мексиканските археолози изпаднаха в недоумение. Кула от човешки черепи може да преобърне месната история.

1

Ацтеките

Изчезналата цивилизация и култура на Ацтеките. Възход и падение на Ацтеките. Ацтеките се превърнали във владетели на най-могъщата империя за времето си. Материали, разкази и писмени доказателства от живота на ацтеките, империята на ацтеките и тяхното наследство.
Ацтеките - Откриха светилище, където ацтеките са играели смъртоносна игра

Откриха светилище, където ацтеките са играели смъртоносна игра

02.07.20170218

По време на археологически разкопки беше открит може би един от най-големите храмове на ацтеките. Те са го използвали за смъртоносна игра, посветена на бога на вятъра.

Ацтеките - Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

15.03.201701357

По света е имало и има буквално хиляди религии и култове. От възникването на човешката цивилизация умовете на хората били владени от няколко религии, които е можело да се определят като световни. Но както с всичко на земята, всяко нещо има начало и има и

Ацтеките - Не може да бъде: Вижте за какво са се ползвали някои от предметите около нас в миналото

Не може да бъде: Вижте за какво са се ползвали някои от предметите около нас в миналото

23.12.20160869

Узнайте някои от най-неподозираните факти за възникването на предметите от ежедневието ни. Ще се изумите как всъщност е започнала тяхната история.

Ацтеките - Откриха най-големия монумент, строен на Земята

Откриха най-големия монумент, строен на Земята

29.08.20160725

Край град Пуебла в южномексиканския щат със същото име се издига величествен хълм, на чийто връх е построена малката църква Света Инглесия. Районът е живописен и изпълнен с история. В подножието на хълма лежат руините на един от най-големите градове

Ацтеките - Канибалските ритуали на ацтеките

Канибалските ритуали на ацтеките

24.02.201401596

Ацтеките са всявали ужас с канибалските си ритуали, които са били изцяло с религиозна насоченост.

Ацтеките - Откриха тайна древна гробница в Теотиуакан

Откриха тайна древна гробница в Теотиуакан

27.04.201303029

Екип от учени откри останките от тайна гробница в древния мексикански град Теотиуакан. Откритието на гробницата е станало възможно на редица съвременни технологии.

Ацтеките - Съкровищата на земята

Съкровищата на земята

08.03.201304032

Планетата ни крие много неоткрити все още съкровища, които чакат да бъдат намерени. В недрата на земята и на морското дъно се крият съкровища, оценени грубо на около 900 милиарда долара.

Ацтеките - Древната пирамида на Слънцето

Древната пирамида на Слънцето

18.12.201206475

Пирамидата на Слънцето се намира в древния град Теотиуакан. Тя е третата по големина пирамида в света и съответно е най-голямата в Теотиуакан.

Ацтеките - Човешките жертвоприношения на ацтеките

Човешките жертвоприношения на ацтеките

29.10.201205007

Когато испанците навлизат в столицата на Ацтеките Теночтитлан в Мексико през 1519 г, остават изумени от гледката, която се разкрива пред тях.

Ацтеките - Древните изобретения на ацтеките

Древните изобретения на ацтеките

15.05.201203848

Ацтеките са били големи изобретатели. По рисунките и описанията на процеса на металолеене, запазени в някои ацтекски писмени документи, се вижда как са работили древните металурзи и бижутери.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...