Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен в Sanovnik.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: С астрологията срещу стресапреди 6 годиниКАК ДА СЕ ПРЕБОРИМ С БИЧА НА СТОЛЕТИЕТО

    Стресът е сред най-големите болестотворни фактори в съвремието ни. Астрологията може да ни помогне за преодоляване на болезненото напрежение...
    Всеки зодиакален знак има своя природа, затова е възможно един метод да направи чудеса за едни, но да няма същия ефект при други.
    Мастити астролози споделят с нас най-добрите начини, с които да се справим със стреса според зодията ни:

    Овен
    Представителите на този зодиакален знак не обичат думата „не“ и могат да се стресират, когато се налага да чакат да бъдат бавени.
    Има два начина родените под този знак най-ефективно да се разтоварят – интензивна физическа активност и отдаване на пълна почивка.

    Телец
    Чувството за сигурност в интимната сфера и финансите е основна съставка на щастието на Телците. Когато са поставени в ситуация, при която не се чувстват комфортно, нивата на стреса при тях се повишават лавинообразно.
    Всичко, което позволява на представителите на този знак да се свържат с тялото и сетивата си, им помага да се почувстват отново в безопасност. Това включва слушане на музика, масаж или вкусно хапване.

    Близнаци
    Родените под този зодиакален знак рядко имат моменти на застой. Техните календари обикновено се запълват доста бързо – по време на работа и в свободните часове.
    За тях непрекъснатата стимулация е толкова необходима, колкото и кислородът. В един момент обаче се стига до ситуация, в която жонглират с прекалено много топки наведнъж.
    Важно е Близнаците да не се претоварват и от време на време да намалят темпото и да се оттеглят от социалната сцена. Така те се предпазват от стреса и напрежението.

    Рак
    Те са истински обезпокоени за хората около тях. Ако разберат, че някой от близките им има проблем, могат да се стресират и то дота сериозно. Това се случва също така когато някой навлезе прекалено навътре в личното им пространство.
    Онова, което може да ги успокои най-добре, е спокойствието вкъщи и прегръдките на любимия човек. Те не бива да забравят да отделят време само за себе си.

    Лъв
    Готини и уверени, представителите на този зодиакален знак са най-щастливи, когато са център на внимание. Те определено обичат егото им да бъде ласкано, но способността да привличат вниманието на хората, може да остави впечатлението, че нищо не може да ги стресне и разстрои.
    Лъвовете често се преструват, че случващото се не ги стресира, но това далеч не е така. Когато се раздразнят, всичко може да ги изкара извън релси. Подобно на представителите от зодия Рак, те се притесняват, когато някой от близките им има проблем.
    При тях е важно да балансират между лъвското си сърце и забавлението, което ги освобождава от стреса.

    Дева
    Те мислят прекалено много и винаги анализират, затова често са прекалено критични, особено към себе си. Непрестанният стремеж към съвършенство може да доведе до изключително натоварване и да затрудни бягството от собствените им мисли.
    Всички дейности, които могат да успокоят ума им, като градинарство, йога и медитация, са подходящи за борба със стреса. От полза при тях са сбирките с приятели или оттеглянето им на тихо и спокойно място, където могат да останат насаме с мислите си и отново да опознаят себе си.

    Везни
    Тъй като Везните искат да угодят на всички, те често попадат в собствения си капан: представителите на тази зодия поемат прекалено много обещания и затова вниманието им постоянно се насочва в различни посоки. Това нарушава тяхното спокойствие.
    Когато Везните загубят равновесието си, обграждането с красота, в каквато и да е форма, може да им помогне да преодолеят стреса и да възстановят хармонията.

    Скорпион
    Родените под този знак са склонни към обсесивно поведение. Щом някоя натрапчива мисъл се промъкне в главата им, е почти невъзможно да се отърват от нея.
    Най-добрият начин Скорпионите да успокоят ума си е като се поглезят. С един приятен уикенд например, масаж и всичко друго, което осигурява усещането за комфорт и спокойствие. Сексът също така върши чудесна работа.

    Стрелец
    Тези мечтатели винаги са готови за приключение и търсят нови авантюри и преживявания, но понякога техният дух може да ги доведе до изтощение. Стрелците поемат много отговорности и ангажименти.
    Пътуването и бягството от ежедневието са най-добрите начини да възстановят душевното си равновесие. Дори и само промяната на средата може да бъде достатъчна.

    Козирог
    Думата, която най-точно описва Козирога, е „работохолик“. Тези хора жвеят за и с отговорностите, които непрекъснато поемат.
    За да си починат добре, за тях е важно да се отдалечат от ежедневието си. Добре е също така, ако от време на време се отдадат на забавления.
    Тъй като са земен знак, връщането към природата им помага да възстановят силите си и да се освободят от натрупаното напрежение. Идеални възможности за целта са туризмът, карането на ски или скалното катерене.

    Водолей
    От всички знаци в зодиака Водолеите най-трудно разпускат, тъй като са толкова големи мислители, че просто не могат да избягат от собствените си мисли. Те са най-изобретателни и находчиви, но мислят прекалено и често „прегарят“.
    Йогата и медитацията са чудесен начин за тях да се отпуснат и да изпуснат парата. Отразява им се добре, когато изключат телефона и интернета за няколко дни, най-вече за да си спестят негативните новини, които ги подтикват към действие.

    Риби
    Мнозина смятат, че Рибите не са особено засегнати от стреса. Те са мечтатели, имат богато въображение, креативни са, а идват и си отиват, когато пожелаят. В действителност са изключително съпричастни и са склонни да преживяват проблемите на всички около тях.
    Те чувстват всичко, което хората около тях чувстват, и това наистина ги стресира. Особено когато се намират в стая, пълна с хора, които са ядосани или изпитват трудности.
    За да се отпуснат, им помагат причудливи експресивни дейности като рисуване или пеене. Ароматерапията и медитацията също са от полза за успокояване на океана от чувства в тях.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Излъчване и чар на зодиитепреди 7 годиниПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЧЕРТИ НА ОТДЕЛНИТЕ ЗОДИИ

    Всяка зодия си има своите положителни и отрицателни страни. Представителите на отделните зодиакални знаци имат своите привлекателни черти, които ги правят просто неустоими.

    Става въпрос за тези магнетични, очарователни характеристики, които са специфични за всеки един човек, но са сходни за различните зодии.
    Ето и коя е вашата най-атрактивна черта, според астрологията:

    Овен: Инициативност
    Хората от зодия Овен са силни, властни и активни личности, които винаги са готови да поемат отговорността и инициативата. Тази тяхна енергия е завладяваща и привлича хората към тях като магнит.

    Телец: Лоялност
    Телците са страшни инати, но ако ви ценят, те ще са ви верни до гроб. Те ще пазят гърба ви и ще ви бъдат непоклатима опора в добро и зло. Тази тяхна устойчивост и лоялност към близките ги прави изключително желани за приятели и партньори.

    Близнаци: Любопитството
    Представителите на този зодиакален знак са изключително забавни и комуникативни. Те общуват с хората с един уникален ентусиазъм и позитивизъм, от който всички са привлечени. Да си около тях направо е заразно!

    Рак: Сантименталност
    Тези хора са супер мили, грижовни и сантиментални. Те имат огромни сърца и дълбоки чувства и емоции, които не се плашат да показват. Именно с тези свои качества те могат да спечелят всеки на своя страна.

    Лъв: Харизма
    Хората от зодия Лъв правят впечатление тутакси. Те винаги стават център на вниманието, просто защото са родени със звезден ореол и си го знаят. Тези хора са толкова харизматични, че другите са готови да ги следват и да им служат безропотно.

    Дева: Информираност
    Девите са най-способните и информирани личности в зодиака. Те винаги знаят всичко и то по всяка една тема, и умеят да използват тези свои знания правилно, за да помагат на другите. Именно затова на хората им е трудно да им устоят.

    Везни: Елегантност
    Истинските представители на зодия Везни излъчват стил, класа и елегантност. Те имат една особена аура, като на холивудска звезда от златното поколение. Освен това те са дипломатични и излъчват хармония, което е очарователно.

    Скорпион: Страст
    Скорпионите са толкова страстни, интуитивни и чувствени хора, че всички са привлечени от техния вроден сексапил. Дори и като приятели, те са страшно желани заради техните воля и настоятелност.

    Стрелец: Свободолюбие
    Тези хора имат свободен, приключенски дух и обичат да се забавляват. Именно с това те привличат другите. Те внушават на хората, че са късметлии, целунати от съдбата и всички имат страхопочитание към тях именно заради това.

    Козирог: Целеустременост
    Тези хора са интелигентни и са много амбициозни, когато става въпрос за професионално признание и издигане в кариерата. Те са целеустремени и винаги успяват в живота. Това е тяхната най-атрактивна черта – способността им да се движат нагоре и напред.

    Водолей: Добронамереност
    Тези хора са алтруисти. Те искат да донесат на света и близките си мир и любов. Тази тяхна добронамереност и приятелско отношение, наред с нетрадиционния им новаторски начин на мислене ги прави неустоими.

    Риби: Състрадание
    Рибите са добри, мили и притежават истинска емпатия. Те инстинктивно усещат кога хората около тях са тъжни или имат проблеми и винаги са готови да влязат в положението им. Това наистина е една уникална черта – те са красиви личности и отвътре, и отвън.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Един източен мъдрец и неговите съвети за животапреди 7 годиниЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК

    Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.

    Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

    Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:

    1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО
    В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.

    2. ЖИВЕЙ НА МИГА
    Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт. Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.

    3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА
    Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.

    4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ
    Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.

    5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР
    Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.

    6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО
    Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.

    Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

    7. НЕ СЪДИ
    Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.

    8. ТИ СИ ХРАМ
    Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.


    9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ
    Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.

    10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ
    Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.

    Подбрал:

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Страховити истории, смразяващи кръвтапреди 7 годиниСВРЪХЕСТЕСТВЕНИ ЗАГАДКИ

    Тези истории са истински и са достойни да залегнат в основата на един добър филм на ужасите. Някои от тях вече са привлекли вниманието на Холивуд и по тях се подготвят или вече се снимат филми. Но засега нито един не е стигнал до големия екран…

    Спиритичната машина на Едисон

    Томас Едисон, не ще и дума, е един от най-великите изобретатели на всички времена. И макар че филми за живота и творенията му са се появявали многократно в киното, историята на едно от най-необичайните му изобретения все още не е видяла бял свят.
    През 1920 г. Едисон замисля да създаде машина, която позволява да се общува със същества от други измерения. По замисъла на изобретателя тя трябва да облекчи пришълците от „онзи свят” в общуването им с техни близки, останали в „този свят”.
    Така и не станало ясно дали Едисон действително създава тази машина и какво се е случило с това изобретение…

    Ужасът в хотел CECIL

    Историята на Елиза Лем е последната страховита история, случила се в хотел Cecil, но тя далеч не е единствената. През 50-те и 60-те години на миналия век хотелът става арена на множество убийства и самоубийства.
    През 1964 г. жена на име Пиджън Голди Осгуд е открита в стаята си с множество прободни рани по тялото. Печално известните серийни убийци Ричард Рамирес и Джек Унтъруегър са нощували в този хотел, преди да започнат своите кървави набези.
    В Cecil за последен път е видяна жива и Елизабет Шорт, известна като Черният Джорджин. Тялото й е открито по-късно разчленено в изоставена ферма. Устата на жената била разрязана в подобие на зловеща усмивка…

    Влакът призрак „Силвърпилен”

    Историята на влака „Силвърпилен” („Сребърна стрела”) е една от най-известните градски легенди в Швеция. Влак с такова название действително е съществувал през 1996 г. Оттогава работници редовно съобщават за появата на призрака му след полунощ в изоставени тунели на метрото в Стокхолм. Според някои свидетелства във влака призрак се качват пътници, които повече никой и никога не вижда. Най-често влакът призрак е забелязван до недовършената станция Kymlinge.

    Катастрофа на НЛО в планините Бервин

    На 23 януари 1974 г. жителите на селата Ландерфел и Ландрило са изплашени от страшен грохот в планините. Земята се разтърсва и вечерното небе е осветено от ярко сияние.
    Сеизмолозите зафиксират по същото време земетресение от 3,5 по скалата на Рихтер.
    Веднага след произшествието местна жителка отива до мястото, където предполагат, че е катастрофирал самолет, но вместо димящи отломки вижда на склона пулсиращи червени и оранжеви светлини. Скоро предполагаемото място на катастрофата е отцепено от полицията, а след известно време властите обявяват, че не е открито абсолютно нищо.
    Разбира се, никой не им вярва. Уфолозите са убедени, че британските власти са намерили живи извънземни в катастрофирал космически кораб.

    Полтъргайстът от Енфилд

    От 1977 до 1979 г. две сестри (на 11 и на 13 години) постоянно разказват за случващите се в дома им странности: разместващи се сами мебели, зловещи демонични гласове, летящи играчки и други предмети. Имало дори и два случая на левитация на самите момичета.
    Историята заинтригувала медиите, след което в разследването се включила и полицията плюс няколко детски психолози. Според скептиците, момичетата просто си измислят, макар че думите им са потвърдени от много свидетели. Независимо от всичко историята с полтъргайста от Енфилд и до днес е едно от най-подробно документираните паранормални явления.То е увековечено и в множество документални филми и радио- и телевизионни програми. В момента дори се снима филм, в основата на чийто сюжет е залегнала историята на полтъргайста от Енфилд.

    Джун и Дженифър Гибънс

    Детството на близначките Джун и Дженифър Гибънс е безрадостно. В училище съучениците им издевателстват над тях като единствените чернокожи деца в класа. В края на краищата момиченцата започват да общуват единствено помежду си и дори си измислят свой собствен език, непонятен за останалите хора.
    На 14-годишна възраст те са разделени и изпратени в различни пансиони. Но скоро се налага да ги съберат – сестрите твърде тежко преживяват раздялата.
    Когато порастват, Джун и Дженифър се опитват да направят кариера на писателки и извършват редица престъпления. В резултат се оказват в психиатрична клиника, където са лекувани с антипсихотични препарати.
    В този период сестрите се уговарят едната от тях да умре, за да може втората да живее нормално. Дженифър се решава да се принесе в жертва и скоро действително умира от остър миокардит. След известно време Джун напуска клиниката и заминава за Уелс, където води нормален и с нищо незабележителен живот.

    Днес няколко британски кинокомпании проявяват интерес към тази история и смятат да я филмират.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Със закон срещу покваратапреди 7 годиниКРАЙ НА ГЕЙ- ПАРАДИТЕ И РАЗВРАТА

    Изпълнителното бюро на БСП е взело решение да се пребори с демогарфската криза чрез налагането на най- крути мерки. След като БСП вземе властта, правителството на Корнелия Нинова ще промени Наказателния кодекс и ще създаде законова рамка за преследване и наказние на хомосексуалните прояви. При това кабинетът Нинова ще се опира на стария наказателен закон от 1951 г. Неговият член 176 предвиждаше следното:

    “За полово сношение или полово удовлетворение между лица от еднакъв пол наказанието е лишаване от свобода до 3 години. Ако това е извършено чрез насилие или чрез използване положение на зависимост, виновният се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години.”

    Възможно е обаче да бъде въведен по- мекият член 157 (1) от 1968 година:

    „Който извърши полово сношение или действие на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използва положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години, както и с обществено порицание.“

    Не по- малки ще са наказанията и за организаторите и участниците в така наречените гей- паради. Предвижда се също така всички отявлени хомосексуалисти и лесбийки да се водят на отчет.

    По този начин нашата младеж ще бъде избавена от морално- битовото разложение, царящо в Европейския съюз и ще бъде тласнато в правилната посока- повишаване на раждаемостта и преодоляване на демографската катастрофа. Така само след 4 години населението на България отново ще е 9 милиона!
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Зависимости според зодиятапреди 7 годиниКОЙ КЪМ КАКВО СЕ ПРИСТРАСТЯВА

    Хората се пристрастяват към много неща – хазарт, наркотици, интернет, порно и др. Зависимостта може да не е много сериозна, но може да се превърне и в истински проблем, за който трябва да се потърси помощ.
    Астрологията ще ви покаже към какво точно бихте могли да се пристрастите, според някои от вашите характеристики и личностни черти.
    Ето и повече по темата (като оставям болезнената тема с наркотиците настрана):

    Овен: Към приключенията и адреналина

    Овните са приключенски натури, които могат да се пристрастят към възбудата, която идва с опасността. Хората от този знак често се увличат от екстремните спортове и са склонни да поемат непремерени рискове. Животът им често прилича на скоростното влакче в увеселителен парк.

    Телец: Към храна

    Родените под знака на Телеца са големи кулинари и чревоугодници. Те лесно се пристрастяват към храната и са склонни да преяждат и да прекаляват на масата, което пък им носи редица болести. Те имат необикновен апетит и имат склонност да крият храната из цялата си къща, която не споделят с никого.

    Близнаци: Към социалните медии

    Близнаците обичат да общуват и затова са склонни да се вманиачат към интернет сърфирането и социалните медии. Те са склонни да са онлайн 24 часа в денонощието и това им носи безсъние, влошава тяхната работоспособност и личните взаимоотношения с близките им.

    Рак: Към хапчета

    Ракът е много чувствителен и усеща нещата дълбоко и понякога твърде драматично. За да се справи с болката, той може да посегне към болкоуспокояващи медикаменти и към антидепресанти, но проблемът е, че е склонен да прекалява с тях.

    Лъв: Към хазарт

    Лъвовете обичат живота, изпълнен с разкош и наслада. Те са грандомани, които имат склонност да се пристрастят към хазарта. Когато печелят, те купуват екстравагантни подаръци на близките си. Когато губят, се оправдават с лошия си късмет, но няма да се спрат. Така могат да загубят всичките си пари и имущество.

    Дева: Към спорт

    Девите са известни с преследването си на съвършенство. Те много лесно се пристрастяват към фитнеса, в желанието си да оформят перфектното тяло. Те са фанатично дисциплинирани и са склонни да прекарват цялото си време в спортната зала, а това пречи на личния им живот.

    Везни: Към влюбването

    Везните са суетни флиртаджии и са склонни да се пристрастят към усещането да са влюбени. Това ги тласка към краткотрайни връзки и изневери, а могат да се пристрастят и към бързия секс без обвързване. Те просто обичат емоцията да бъдат увлечени от човек от противоположния пол.

    Скорпион: Към порното

    За чувствения и страстен Скорпион, който обикновено има изострено либидо, това е най-очевидната зависимост. Хората от този знак лесно стават зависими към интернет секса, където могат да се отдадат на своя воайорски характер. Това, разбира се, вреди на връзката им с постоянния партньор.

    Стрелец: Към пътуванията

    Стрелците не могат да се спрат да пътуват. Те са склонни да дават всичките си пари за почивки и екскурзии, дори такива, които не могат да си позволят. Те много ценят своята независимост си и лесно се отказват от сериозната си връзка, ако се почувстват притиснати от партньора.

    Козирог: Към шопинга

    Тези хора работят много усилено, за да печелят парите си. Те обичат красивите неща и са склонни да се пристрастят към шопинга, особено в желанието си да имат всички нови електронни играчки. Те са склонни да живеят под стрес, а пазаруването им действа като терапия за облекчаване на напрежението.

    Водолей: Към видеоигрите

    Водолеите са много интелектуален знак, но не винаги се справят с емоциите си, тъй като ги крият дълбоко в себе си. Видеоигрите им позволяват да забравят за емоциите и да използват въображението си. Те могат да играят в продължение на часове за ужас на близките им.

    Риби: Алкохол

    Рибите са воден знак, който лесно може да се пристрасти към пиенето. Алкохолът им помага да притъпят болката, която произтича от техните интензивни емоции. Те са много съпричастни към чувствата на другите и понякога просто искат да се измъкнат от реалния свят и да се отдадат на алкохолно опиянение.


    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Какво ни чака през новата 2017 годинапреди 7 годиниАСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

    Всяка година протича под знака на една основна, управляваща планета. Управители на отделните години са основните планети от Слънчевата система- Сатурн, Юпитер, Марс, Венера, Меркурий...

    Важно е също така да се знае, че астрологичната година не започва на 1 януари, а чак на 21 март.

    2017 година е година на Слънцето. Слънцето, както знаем, е символ на енергия и активност. То стимулира великодушието, смелостта и жаждата за живот. Монетата има обаче и една обратна страна- Слънцето стимулира също така арогантността, суетата, жаждата за власт, егоизма и гнева.

    По отношение на човешките взаимоотношения тази ситуация ще играе следната роля: от една страна ние ще сме готови да извършим всичко за любимото същество. Успоредно с това обаче ще проявяваме необичаен инат и раздразнителност. Тази даденост ще затруднява неимоверно комуникацията- както в личен, така и в глоаблен план.

    Точно затова 2017 година ще е година на големи пререкания, на гняв, ярост и конфликти.
    В професионален план нещата няма да са много по- различни. Всеки един от нас ще е готов да вложи много усилия в работата си, но ще ни е много трудно да действаме дисциплинирано и съсредоточено. Ще ни е трудно също така да правим компромиси.

    България, не ще и дума, е част от света, част от планетата Земя. Затова глобалната прогноза за света с пълна сила важи и за нашата малка страна...

    Тази глобална прогноза се базира върху положението и движението на така наречените външни планети. Това са най- вече Уран, Нептун и Плутон. Важна роля играят също така планетите Сатурн и Юпитер.

    Работата е там, че Уран, Нептун и Плутон и през тази година ще се намират там, където са и през 2016 година. Това идва да рече, че в глобален план няма да има кой знае какви размествания и промени.

    Плутон ще е в знака на Козирога, а това означава, че властимащите ще трябва да носят гигантска отговорност за съдбините на света.

    Нептун си остава в Риби и това ще води до масово и поголовно объркване, защото в тази си позиция Нептун предивзвикава точно това- невъзможност да разгадаеш и проумееш реалността.

    Уран в Овен пък ще ни донесе ярост, гняв и сблъсъци, но тук има все пак някаква промяна, която е от много положително естество. Досега Уран и Плутон се нараняваха в ужасяваща квадратура и това ни донесе страшни сблъсъци и неприятности. Започна едно истинско преселение на народите.
    Добрата новина е тази, че тези две планети вече не се нараняват и всичките тези отрицателни явления лека- полека ще започнат да затихват. Сетът ще се превърне в едно малко- по уютно местенце...

    Споменах вече, че известна роля изгарят Сатурн и Юпитер. Сатурн се намира в знака на Стрелеца, а това със сигурност означава, че и през 2017 година светът ще страда от неправди и несправедливост. Ще имаме големи проблеми с правораздаването изобщо.

    Юпитер се намира във Везни, а това идва да рече, че в крайна сметка преговорите и дипломатическите усилия ще се увенчаят с определен успех. На 10 октомври Юпитер ще премине в Скорпион, а това е указание за все по нарастващ религиозен фанатизиъм.

    Едно е сигурно обаче: светът няма да загине и през 2017 гoдина. Ще се намерят хора, които ще извършат ред добри и полезни неща. Защо и вие да не сте между тях?...


    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: С какво да се хранят различните зодии, за да избегнат ежедневния стрес?преди 7 годиниС АСТРОЛОГИЯ СРЕЩУ ЕЖЕДНЕВНИЯ СТРЕС

    Психолозите предлагат много варианти за помощ на хората, които са подложени на ежедневен стрес. Въпреки това, не всички методи и техники са приложими в обикновения живот.

    Именно затова е добре да разберете кои от тях са най-подходящи за вашия зодиакален знак. Астрологията може да ви помогне да идентифицирате различните аспекти на личността си и да се опитате да „излекувате“ отрицателните си черти.

    Ето и как да облекчите стреса и тревожността наполовина, базирано на вашата зодия:

    Овен
    Тези хора са склонни да преувеличават събитията в живота си. Това е особено вярно за тези, чийто живот е по-активен и забързан. По принцип те се справят с работата под напрежение, но понякога стават твърде раздразнителни, мрачни или дори агресивни именно заради стреса. Това е индикация, че човекът Овен трябва да си даде психическа и физическа почивка, за да не „прегори“. Хората от тази зодия могат да намалят стреса в живота си с физически дейности като ходене, бягане, градинарство, колоездене. Те трябва да се хранят и с по-успокояващи храни като сирене, пиле, тофу, ядки, тиквени семки и сусам и да пият и повече вода.

    Телец
    За Телците най-голям стрес носи промяната. Тези хора обикновено са устойчиви и са склонни да направят съзнателно усилие да се справят със стреса. Една от най-добрите техники да намалят напрежението наполовина е чрез дихателни упражнения. Телецът е земен знак, който може лесно да се придържа и то доста стриктно към някаква рутина в живота си, свързана със спане, спорт и прием на определена храна. За хората от този знак е добре да пият редовно билков чай с мед и винаги когато са уморени да намират начин да релаксират или да си починат – може и с лека обедна дрямка.

    Близнаци
    Близнаците могат да намалят стреса в живота си наполовина, ако се фокусират върху физическото си здраве. Тази зодия е въздушна, а най-голямото предизвикателство за въздушните знаци е да останат здраво стъпили на земята. Ключът към това е да обърнат негативните мисли в положителна посока и да спортуват по-редовно. Те могат да намалят напрежението в живота си с практикуването на бойни изкуства, танци, джогинг. Другият вариант е да се отдадат на някакво творческо хоби, в което да впрегнат своята сръчност. За тях би било много полезно да се упражняват с гири за укрепване на мускулите на горната част на тялото.

    Рак
    Този знак по принцип е балансиран по отношение на емоциите си, но стресовата среда може да накара хората от тази зодия да станат твърде чувствителни и раними. Стресът може да им донесе проблеми с храносмилането. Ракът е воден знак, но трябва да избягва консумацията на огромни количества вода. За да избегнат емоционална нестабилност, представителите на този зодиакален знак трябва да говорят за проблемите си повече с близките си хора или дори със специалисти. Те не трябва да таят негативните емоции в себе си.

    Лъв
    Хората от този знак са склонни да избухват, когато нещата не вървят по план. Лъвът е огнен знак, който невинаги успява да запази самообладание, когато е под напрежение. Добре е да консумира охлаждащи храни и напитки, като краставици, маруля, целина, кресон и спанак, студен билков чай, както и храни с високо съдържание на омега три мастни киселини. Здравословната диета и редовните кардио тренировки могат да допринесат за намаляване на стреса в живота на Лъва.

    Дева
    Девите имат нужда от силна подкрепа от близките и приятелите си, когато са подложени на голям стрес, тъй като са склонни да стават твърде нервни. Те трябва да избягват консумацията на тежки и мазни храни. За тях се препоръчват всички видове медитации и техниките с дълбоко дишане. И за представителите на тази зодия се препоръчва рутинен спорт, който да сваля напрежението им.

    Везни
    Този въздушен знак е много балансиран като цяло, но и той става неспокоен най-вече при емоционални проблеми в живота си. Везните могат да намалят стреса наполовина, ако се хранят правилно и пият всеки ден вода с лимонов сок. Те могат да се справят с напрежението и с физически дейности като плетене, шиене и стрелба с лък.

    Скорпион
    Стресът може да съсипе физическото и емоционално благополучие на човека Скорпион, който е леко неуравновесен по природа. Напрежението ще му донесе проблеми със съня и може да доведе до емоционално хранене (тоест преяждане). Хората от този знак трябва да консумират повече сочни плодове като грозде и пъпеш, за да избегнат дехидратация. Скорпионите предпочитат да запазят своите чувства скрити, а това много им вреди, защото гневът се натрупва в душата им.

    Стрелец
    Стрелците „прегарят“ лесно в стресови периоди и те могат да им донесат болести. За тях е много важно да практикуват йога и медитация, за да се справят с напрежението и да станат малко по-дисциплинирани в емоциите и действията си. Тези индивиди имат нужда от духовно просветление, което да ги успокои и да облекчи проблемите им и затова е хубаво да четат подобна литература. За тях се препоръчва да включат в менюто си подправки като джинджифил и канела.

    Козирог
    За тези амбициозни хора е важно да намират повече време за почивка. Те трябва да консумират повече листни зеленчуци, авокадо и да се хранят със супи, тъй като стресът често им носи проблеми с метаболизма. Те могат да намалят напрежението също с практикуване на йога. Козирозите трябва да разберат, че парите са важни за хубавия живот, но не толкова, колкото са важни здравите дух и тяло.

    Водолей
    Хората от този знак обикновено се справят със стреса чрез интелектуални занимания. Въпреки това, много от тях имат трудности с достигането на емоционален баланс. За представителите на този знак е важно да си намерят успокояващо хоби, което обаче да ги среща с хора, тъй като те обичат да са в компания. Като правило, хората Водолеи трябва да се въздържат от консумацията на мазни и тлъсти храни.

    Риби
    Рибите могат да намалят стреса в живота си наполовина, ако имат ежедневна емоционална подкрепа от близките си. За тях е важно в живота им да има човек, на когото да могат да се доверят напълно. Хората от този знак са твърде чувствителни и понякога не могат да се справят с негативизма в заобикалящата ги среда. Те трябва да си намерят релаксиращо хоби, свързано с вода – плуване, риболов, спа процедури.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Мъдростта на изтокапреди 8 годиниИЗТОЧНА МЪДРОСТ

    В моите лични хороскопи аз отделям голямо внимание на здравословния статус. Точно затова чета специализирана медицинска литература. Попадали са ми и удивителни древни трактати. Искам да ви запозная с един от тях...

    Още през седми век китайският лекар Сун Съй Ямо е определил най-популярната формула за здраве и дълголетие: "Не слушай нищо, което те дразни, не говори празни приказки, не прави излишни движения, не задържай в главата си излишните и напълно ненужни суетни мисли".

    Неговите последователи са доразвили теорията на своя предшественик до 15 основни правила за добро, крепко здраве и дълъг живот.

    "Животът ни се дава за радост и затова няма нужда да се напрягаме, тревожим и преуморяваме." Това не означава, че трябва да се предаваме на напразното веселие и бездействие - ако седиш дълго, ще си навредиш на тялото, ако лежиш дълго, ще навредиш на дишането, ако стоиш дълго, ще навредиш на костите, ако ходиш дълго, ще навредиш на мускулите." Така са смятали духовните водачи и наставници на древните китайци.

    "Мъдър е този, който знае кога да спре." Това означава, че мъдрият знае цената на труда и постиженията, но и цената на почивката и покоя.

    Хун Тин Цзян, учен от 9 век дава следния съвет: "След като сте изпили чаша чай и сте се нахранили до насита, можете да си починете. След като сте се уморили от дневните грижи, можете да си починете. След като сте изживели живота си без да се поддавате на алчност и завист, можете да си отдъхнете".

    Още от дълбока древност учителите на Китай са говорили за съответствието между сезоните и етапите в човешкия живот.

    - Детството е "пролетта на живота". Децата са много подвижни, жадно опознават света и не са склонни към самоанализ. Това е време на активните действия и веселите игри, време на растеж и бързи промени.
    - Младостта е "лятото на живота". Време за постигане на физически и нравствена зрялост. В този период на човека са свойствени ясен ум, физическо здраве, но най-главното - в него се пробужда нравственото начало, потребността от осъзнаване.

    - Зрелостта е "есента на живота", когато събираме плодовете на жизнения си труд без значение праведни или не. Добродетелите на зрелите години са цялостност на душата, издържаност на характера, сливане на думите с делата. Човекът става източник на хармония и покой.

    - Старостта е "зимата на живота". Това е сезон на съсредоточеността и покоя. Добродетелите на стария са пазене на собствените сили и наставление на младите, единство на ума и чувствата.

    Ето и 15-те правила за запазване на здравето и дълголетието според средновековните китайски философи:

    - Лицето трябва по-често да се масажира.
    - Косата трябва по-често да се разресва.
    - Очите трябва постоянно да се движат.
    - Ушите трябва постоянно да бъдат нащрек.
    - Горните и долните зъби трябва постоянно да се докосват.
    - Устата трябва винаги да бъде прикрита.
    - В устата винаги трябва да има слюнка.
    - Дишането трябва да бъде леко.
    - Сърцето трябва да бъде винаги спокойно.
    - Съзнанието трябва да бъде винаги отворено.
    - Гърбът винаги трябва да бъде изправен.
    - Коремът трябва по-често да се гали.
    - Гърдите винаги трябва да бъдат свободни.
    - Речта не трябва да бъде многословна.
    - Кожата трябва да бъде леко влажна.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
  • /АнонименАнонименси добави аватар. Добави и ти!преди 8 години