Sanovnik.bg»Форум»Астрология и Нумерология»С астрологията срещу стреса

С астрологията срещу стреса

 • 30.09.17 11:27#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 11.06.12Град: СофияОтговори: 1С астрологията срещу стресаКАК ДА СЕ ПРЕБОРИМ С БИЧА НА СТОЛЕТИЕТО

  Стресът е сред най-големите болестотворни фактори в съвремието ни. Астрологията може да ни помогне за преодоляване на болезненото напрежение...
  Всеки зодиакален знак има своя природа, затова е възможно един метод да направи чудеса за едни, но да няма същия ефект при други.
  Мастити астролози споделят с нас най-добрите начини, с които да се справим със стреса според зодията ни:

  Овен
  Представителите на този зодиакален знак не обичат думата „не“ и могат да се стресират, когато се налага да чакат да бъдат бавени.
  Има два начина родените под този знак най-ефективно да се разтоварят – интензивна физическа активност и отдаване на пълна почивка.

  Телец
  Чувството за сигурност в интимната сфера и финансите е основна съставка на щастието на Телците. Когато са поставени в ситуация, при която не се чувстват комфортно, нивата на стреса при тях се повишават лавинообразно.
  Всичко, което позволява на представителите на този знак да се свържат с тялото и сетивата си, им помага да се почувстват отново в безопасност. Това включва слушане на музика, масаж или вкусно хапване.

  Близнаци
  Родените под този зодиакален знак рядко имат моменти на застой. Техните календари обикновено се запълват доста бързо – по време на работа и в свободните часове.
  За тях непрекъснатата стимулация е толкова необходима, колкото и кислородът. В един момент обаче се стига до ситуация, в която жонглират с прекалено много топки наведнъж.
  Важно е Близнаците да не се претоварват и от време на време да намалят темпото и да се оттеглят от социалната сцена. Така те се предпазват от стреса и напрежението.

  Рак
  Те са истински обезпокоени за хората около тях. Ако разберат, че някой от близките им има проблем, могат да се стресират и то дота сериозно. Това се случва също така когато някой навлезе прекалено навътре в личното им пространство.
  Онова, което може да ги успокои най-добре, е спокойствието вкъщи и прегръдките на любимия човек. Те не бива да забравят да отделят време само за себе си.

  Лъв
  Готини и уверени, представителите на този зодиакален знак са най-щастливи, когато са център на внимание. Те определено обичат егото им да бъде ласкано, но способността да привличат вниманието на хората, може да остави впечатлението, че нищо не може да ги стресне и разстрои.
  Лъвовете често се преструват, че случващото се не ги стресира, но това далеч не е така. Когато се раздразнят, всичко може да ги изкара извън релси. Подобно на представителите от зодия Рак, те се притесняват, когато някой от близките им има проблем.
  При тях е важно да балансират между лъвското си сърце и забавлението, което ги освобождава от стреса.

  Дева
  Те мислят прекалено много и винаги анализират, затова често са прекалено критични, особено към себе си. Непрестанният стремеж към съвършенство може да доведе до изключително натоварване и да затрудни бягството от собствените им мисли.
  Всички дейности, които могат да успокоят ума им, като градинарство, йога и медитация, са подходящи за борба със стреса. От полза при тях са сбирките с приятели или оттеглянето им на тихо и спокойно място, където могат да останат насаме с мислите си и отново да опознаят себе си.

  Везни
  Тъй като Везните искат да угодят на всички, те често попадат в собствения си капан: представителите на тази зодия поемат прекалено много обещания и затова вниманието им постоянно се насочва в различни посоки. Това нарушава тяхното спокойствие.
  Когато Везните загубят равновесието си, обграждането с красота, в каквато и да е форма, може да им помогне да преодолеят стреса и да възстановят хармонията.

  Скорпион
  Родените под този знак са склонни към обсесивно поведение. Щом някоя натрапчива мисъл се промъкне в главата им, е почти невъзможно да се отърват от нея.
  Най-добрият начин Скорпионите да успокоят ума си е като се поглезят. С един приятен уикенд например, масаж и всичко друго, което осигурява усещането за комфорт и спокойствие. Сексът също така върши чудесна работа.

  Стрелец
  Тези мечтатели винаги са готови за приключение и търсят нови авантюри и преживявания, но понякога техният дух може да ги доведе до изтощение. Стрелците поемат много отговорности и ангажименти.
  Пътуването и бягството от ежедневието са най-добрите начини да възстановят душевното си равновесие. Дори и само промяната на средата може да бъде достатъчна.

  Козирог
  Думата, която най-точно описва Козирога, е „работохолик“. Тези хора жвеят за и с отговорностите, които непрекъснато поемат.
  За да си починат добре, за тях е важно да се отдалечат от ежедневието си. Добре е също така, ако от време на време се отдадат на забавления.
  Тъй като са земен знак, връщането към природата им помага да възстановят силите си и да се освободят от натрупаното напрежение. Идеални възможности за целта са туризмът, карането на ски или скалното катерене.

  Водолей
  От всички знаци в зодиака Водолеите най-трудно разпускат, тъй като са толкова големи мислители, че просто не могат да избягат от собствените си мисли. Те са най-изобретателни и находчиви, но мислят прекалено и често „прегарят“.
  Йогата и медитацията са чудесен начин за тях да се отпуснат и да изпуснат парата. Отразява им се добре, когато изключат телефона и интернета за няколко дни, най-вече за да си спестят негативните новини, които ги подтикват към действие.

  Риби
  Мнозина смятат, че Рибите не са особено засегнати от стреса. Те са мечтатели, имат богато въображение, креативни са, а идват и си отиват, когато пожелаят. В действителност са изключително съпричастни и са склонни да преживяват проблемите на всички около тях.
  Те чувстват всичко, което хората около тях чувстват, и това наистина ги стресира. Особено когато се намират в стая, пълна с хора, които са ядосани или изпитват трудности.
  За да се отпуснат, им помагат причудливи експресивни дейности като рисуване или пеене. Ароматерапията и медитацията също са от полза за успокояване на океана от чувства в тях.

  АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 09.08.23 12:50#2Потребител#332123Потребител#332123НовакРегистрация: 09.08.23Град: БановоОтговори: 3от: С астрологията срещу стресаСтресът действително може да има отрицателен ефект върху психичното и физическото ни здраве. Въпреки че някои хора се интересуват от астрологията като начин за разбиране на себе си и околната среда, трябва да се подчертае, че научните доказателства за връзката между астрологията и личния развитие или управление на стрес са ограничени.

  Зодиакалните знаци и характеристиките им се основават на митологични и символични интерпретации, а не на научно доказвани факти. Въпреки това, ако човек се чувства утешен или намери вдъхновение от астрологическите анализи, това може да бъде положителен опит.

  За преодоляване на стреса и управлението на емоциите, ефективни методи включват релаксация, медитация, физическа активност, социална подкрепа и професионална психологическа помощ. Подходът, който работи за един човек, може да не бъде подходящ за друг. Важно е да намерите индивидуалния метод, който ви помага да се справите със стреса и да подобрите своето психично благополучие.
  ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest