Какво е необходимо за кръщене в църквата?

Какво е необходимо за кръщене в църквата?
Снимка: sanovnik.bg

Кръщенето е едно от най-големите християнски тайнства. Чрез този символичен акт на потапяне на кръщавания в светена вода, той се приема в лоното на християнството и християнската вяра.

Кръщавайки бебето, то бива очистено от всички грехове на родителите си. Когато се кръщава възрастен човек, той получава опрощение за първородния грях, както и за всички грехове, които е извършил до деня на кръщенето.

Българската традиция повелява кръщенето да се отбелязва като голям и важен празник, на който е хубаво да поканите близките си. Най-важно е да изберете кръстник на детето, който става негов духовен родител и съветник до края на живота му.

В деня на самото кръщене трябва да занесете в храма свещи за кръщене, кърпи и хавлия за кръщене, обувки и дрехи за кръщене, кутийки за коса, за кръстче, също питка и мед.

Някои от храмовете изискват да се носят допълнително хавлиени комплекти, както и сапун, кърпа и зехтин, които да останат дар за храма. Обикновено тези аксесоари трябва да се осигурят от кръстника и родителите.

На път за едно от най-важните събития в живота на бебето си, не бива да забравяте за вземете китка да поръсване, направена от едно червено цвете, здравец и босилек, като задължително я завържете с червена панделка за здравето на кръщавания.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати