Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Почти на 18 съм, а още не съм преодоляла детските страхове

Почти на 18 съм, а още не съм преодоляла детските страхове

Почти на 18 съм, а още не съм преодоляла детските страхове
Здравейте. Това е втората история, която споделям в сайта и мисля, че след резултатите, които постигнах след първата-мога вече спокойно да Ви помоля за съвет още веднъж.
Силно се надявам да не ме сметнете за луда или нещо подобно, защото съм сигурна, че почти всеки от Вас е имал подобен проблем ако не сега, то в детските си години.
Въпроса е там, че аз съм на почти 18 а явно още не съм преодоляла детските страхове. Ще карам по същество. .
Почти всяка вечер, когато си легна (а аз си лягам към 00:30) имам странното, плашещо чуство, че не съм сама в стаята. Истината е, че аз всъщност наистина не съм защото деля помещението с 5годишния ми брат, но той заспива много по-рано от мен. Сигурна съм, че не той ме плаши, при положение, че той не сомнамбулства. . а виждам някакви странни сенки чак в другия край на стаята.

Другото, което ме плаши е, че понякога се събуждам посред нощ за да пия вода или други човешки нужди и ме е страх да стана от леглото поради факта, че мисля, че под него има нещо (а там принципно има само играчки). Вратата и ключа на лампата са далеч от леглото ми и дълго време преди да се осмеля да стана от леглото -мисля дали изобщо да направя тази "жертва".

В повечето случай просто се отказвам. Понякога дори се овивам цялата в одеалото(дори да ми е адски горещо) и то защото ме е страх, че въпросното "нещо" от под леглото може да ме хване или докосне ако имам незавита част от тялото си.

Наскоро гледах един психо филм-"Човешката стоножка 2". . по време на филма не бях толкова ужасена, но вечерта, когато отново легнах постоянно виждах сцени от филма, които са отвратителни (ако сте го гледали най-вероятно знаете какво е чуството).

Страх ме е да отворя очите си в такива моменти и наистина не знам какво да правя. Дори и да мисля за хубави неща, тези мисли не траят повече от няколко секунди. . после за части от секундата се превръщат в някакви отвратителни "видения". . а сенките продължавам да ги виждам.

Имам много страхове свързани с късните часове на ноща, но не би ми стигнало и времето и мястото за да напиша всичко. Моля Ви дайте ми съвет, ако искате дори споделете някои Ваш такъв момент. . (а колкото до така наречените "хейтъри", ако мислите да пишете тъпи коментари или да ме пратите на психиатър-спестете си коментарите)
Благодаря за отделеното внимание педварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
пупи
пупи
18.04.2014 09:07
спри да гледаш такива филми
1
0
Рамбо
Рамбо
18.04.2014 01:04
Аз като малък се страхувах от тъмното но веднъж нали с братовчед ми бяхме в една стая и двамата ни е страх обаче по едно време некви мисли ме обзеха и си казах"стига толкова писна ми да ме е страх ако има някой там ще ти е*а майкатаааааааа защото това е Перниииик:D " и с братовчед ми станахме некво такова натрупахме смелост и като погледнахме мрака нямаше никой и нищо и от тогава не ме е страх но и аз имам навика да се увивам целия някас си ми е удобно
А под леглото си държа въздушната пушка в шкавчето имам от тия бойните звездички турикени май се казваха имам и некви железа нещо там и те ме нахъсват и от нищо не ме е срах :D(е всеки си има страхове ама образно казано)повтаряй си че ако на никого нищо лошо не си направила значи и на теб нищо лошо няма да ти се случи мисли за хубави неща за разни такива и ако не станат нещата там отиди на психолог да ти даде някакъв съвет(казвам психолог не психиятър)но мисля че със времето ще мине помни че всичко е до човешката психика
Или пък си пиши с някого преди да си легнеш да те поуспокои ил нещо такова ако има нещо ето скайп:насетобоиянов (на латиница малки букни фейс немам) :D
5
4
Алекс
Алекс
03.05.2014 19:12
най после един хубав кометар браво без сърказъм
0
0
Ина
Ина
17.04.2014 23:13
Спри да гледаш такива филми.
1
0
Валерия
Валерия
17.04.2014 18:15
Аз имам същият проблем, но съм по-малка не отдавна си взех джобно фенерче което държа до леглото на една масичка също така си наливам вода и ако се събудя и съм жадна просто взимам чашата и я пресошавам.А ако ожаднея пак - тук идва на помощ фенерчето.
3
0
чудото
чудото
17.04.2014 12:30
Страх със страх не се гони.
5
0