Не мога да се концентрирам

Не мога да се концентрирам
Снимка: sanovnik.bg
Здравейте. Трябва ми помощ на тема концентрация.
Например, когато уча, както си пиша изведнъж спирам и се замислям в някаква посока. Или ставам и тръгвам на някъде.
Пробвала съм да се изолирам от каквото и да е, но не става.
Сега например уча по математика и я зарязах за да напиша тази история.

Просто концентрацията ми голям проблем.
Разбрах, че за да мога да уча трябва при мен да има някой, но родителите ми често са заети и аз оставам сама. Ходила съм при дядо ми и той си гледа мачове, а аз си уча. И така ставаше, но немога вечно да го занимавам и на него ще му писне.

Затова моля дайте съвет вие как се концетрирате, и как успявате да се задържите конентирани за повече от 10 минути.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Добър помощник
Добър помощник
14.10.2013 07:16
Почивай си за КРАТКО, но по-често. Например 30 минути учиш, 10 почиваш или 20/5 или 20/10 дори все е по-добре, отколкото постоянно да се мотаеш. Успех :)
0
0
мене
мене
13.10.2013 16:43
Не целя да те плаша, но моят съвет е - свиквай с положението. Свиквай, защото с времето нещата ще се задълбочават. Концентрацията става все по-трудна, а факторите, които те разсейват и проблемите - все повече. Времето лети, а живота те размята навсякъде.От написаното дотук ситуацията може би изглежда доста драматизирана, но не това целя. Просто с напредването на годинките напредват и изпитанията. Стягай се и бъди смела. Да не те тревожат такива неща. Относно концентрацията ще те посъветвам да се абстрахираш от дребните проблеми, да не приемаш нещата толкова насериозно и да не хабиш енергията си по неща, които не да детайлно обмислени и си сигурна, че си струват твоето внимание. Избягвай и интернет и ТВ, доколкото ти е възможно. Поздрави ;)
0
0