Земята умира

Земята умира
Земята е нашият дом,тя ни дава всичко от което се нуждаем-топлина,храна,вода и не ни иска нищо в замяна,а единственото нещо за което трябва да се погрижим е да я опазим чиста. В този век на бързоразвиващи се технологии, наука, алчност и материализъм природата остава на заден палн. Сякаш сме забравили за великолепните неща които тя ни предоставя и сме се превърнали в едни роботизирани същества отчуждени от ценното,смисленото и красивото.Като цяло днешното материализирано консуматорско общество ни учи на разврат, поквара, алчност, на безумно харчене и разхищение.

Определено хората които изхвърлят отпадъците си където им попадне не се замислят ни най-малко до какви последствия води това тяхно действие.Но те не са най-големият проблем на природата.Най-големият проблем и враг на природата са световните корпорации управлявани от алчни политици.Които единствено се интересуват от печалбата,а не от това че техните фирми и фабрики изхвърлят в околната среда тонове вредни химикали и газове,като по този начин унищожават биологичният баланс на земята.Корпорациите колективно унищожават нашата планета. С години те по всевъзможен начин се облагодетелстват от ресурсите на земята, а след себе си оставят само разруха и опустошение.

Горите-дробовете на нашата планета се унищожават безмилостно,а на тяхно място се строят фабрики,заводи и градове. Eдна трета от територията на България е гори и едва 4% от тях са недокоснати от човешка дейност. В световен мащаб 13 милиона хектара гори изчезват всяка година,близо 1 млрд. души гладуват, а в същото време 10 % от населението на земята се облагодетелстват и потребяват 90 % от ресурсите и.Ресурсите на планетата ни са неразумно употребявани и неравномерно разпределяни,прагът между богати и бедни се разширява.

Бедността,несправедливостта,материализма и алчността са широко разпространени и виновни за многото страдания по света.В много части на света природата е унищожена до такава степен,че екологичните проблеми са довели до недостатък на храна, чиста вода и други жизненоважни средства за оцеляване.В САЩ на ден се изхвърлят по 200 000 тона храна, годна за ядене,а в развиващите се страни 800 млн. хора всеки ден си лягат гладни, 300 млн. от които са деца.Глобализацията уж ни обещава,че развитите страни ще помагат на развиващите се,но това е долна лъжа.Зад това обещание стоят единствено интересите на алчните политици от световният елит,които са лидери на богатите развити страни или другите глобални "сили",като например световните корпорации.Изправени пред такава огромна мощ бедните страни,техните правителства и хора остават безсилни.

В резултат на това малко хора забогатяват,мнозинството от хора страда,а бедните държави затъват в дългове към богатите. Алчните политици от световният елит и техните корпорации са виновни за сегашното трагично положение на земята,тези хора не се интересуват от това,че съществуването на цялото човечество зависи от биосферата и всичките и екологични системи.

Ние сме тези които можем да спрем унищожаването на нашата планета,но за тази цел трябва да променим начина си на живот и мислене. Трябва да започнем да ценим това което природата ни дава,да го пазим и обичаме с цялата си душа и да не позволяваме на алчните корпорации да унищожават това което не могат да създадат. Трябва да създадем едно ново общество, в което уважението към природата,свободната воля и любовта са движеща сила.Трябва да се научим да живеем ,в синхрон с природата иначе сме обречени на гибел.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
Общо гласували: 9
52
42
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
bennu
bennu
15.12.2013 23:57
абсолютно съм съгласна с написаното...
0
0
Suni Dani
Suni Dani
08.10.2013 15:09
да
0
0