Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Паническа атака или не

Паническа атака или не

Паническа атака или не
Може ли някой да ми обясни какво точно е паническата атака, защото аз четох инф., но не знам дали се отнася за моите симптоми.

Миналото лято ми се случи нещо много неприятно. Събудих се сутринта и ми се гадеше, имах силно главоболие, чувствах се уморена и отпаднала, но някак си по особен начин, повече като упоена.

Хапнах малко и легнах, имах да уча за изпит и четях. Изведнъж започнах да виждам замрежено с дясното око, след това усетих, че ми е изтръпнала дясната ръка. Помислих, че ако я раздвижа ще се оправи, но не помогна, започна да ми изтръпва и дясната половина на лицето-устните, дори езика.

Дясната ми половина беше по-студена и я усещах като чужда.Много се уплаших, бях сама, страхувах се да извикам линейка, за да не разбера, че ще умра, много се изплаших. Станах да се раздвижа, но ми беше замаяно и объркано, насила изпих един айрян, но не ме успокои.

Обади ми се една приятелка, малко преди да се изплаша толкова много. Усетих се, че не мога да и обясня нещо много елементарно и говорех несвързано. Трябваше да и продиктувам тел. номер, но трудно разпознавах цифрите-виждах ги, а не се сещах за името.(3-не можех да кажа три).

В това състояние бях около 1 час. След това ми мина и бях добре. Не казах на родителите ми, защото се изплаших. След това състояние е обзе отново след 1-2 месеца. Събудих се през нощта и пак дясната ми страна беше изтръпнала по същия начин, но без главоболието.

Стоях така до сутринта, когато отидох на лекар. Направи ми кардиограма, но не откри нещо притеснително. Предписа ми билкови успокоителни и ми мина от само себе си. Моля се да не ми се случи пак.

Когато е бил на моята възраст, баща ми е преживял абсолютно същото. Вероятно е наследствено, но това паническа атака ли е? В този период бях под огромно напрежение, имах много тежък период, вероятно и това е оказало влияние.

Не съм била на невролог, само на преглед за щитовидната жлеза, но не е от нея. Моля, ако някой има повече информация за подобен случай да ми сподели.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Димитър
Димитър
02.08.2012 03:40
И аз го имам същия проблем.Да ти кажа Мидеа съгласна съм с нея да си следиш кръвното.Аз като бях при лекаря ми взеха кръв от ръката ,измериха ми кръвното и ми направиха кардиограма ,но не намериха нищо притестнително.Но си следи кръвното всеки ден.На мен ми го мерят сутрин ,обед,следобед и вечери преди да си легнем .Най-добре и ти да го направиш
0
0
TOTKA
TOTKA
22.07.2012 10:09
Мила моя ще те посъветвам да си следиш кръвното,получавам абсолютно същите симптоми и то доста често страдам от ниско кръвно лекарите ми казаха че е на нервна почва,а аз нямам никакви проблеми на 40години съм,страдам от това от ученичка , и след пиене на какви ли не хапчета се отказах от тях просто когато ми се случи пия айран с много сол и чакам да отшуми.Знам ,че е доста неприятно но не се плаши и за всеки случай си направи преглед на очите.
0
0
Надежда
Надежда
21.07.2012 10:15
Да и на мен ми прилича на инсулт,ама ходи на невролог все пак!
0
0
сс
сс
19.07.2012 14:45
Прилича на микроинсулт,при всички случаи е свързано със кръвоснабдяването на мозъка.Иди да си направиш ядрено-магнитен резонанс.Ето ти малко инфо:''Тревожните признаци за наличието на "микроинсулт " са следните:
* внезапна временна слабост, изтръпване или безчувственост на лицето, горен или долен крайник; загуба на равновесие;
* внезапно временно влошаване на зрението, особено на едно око;
* необяснимо главоболие, главозамайване, загуба на равновесие ;
* виждане на двойно изображение; затруднения в говора и др.
0
0