Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Подтискаща обстановка

Подтискаща обстановка

Подтискаща обстановка
Здравейте, драги читатели. Ще ви споделя малкия си проблем с хората в обкръжението ми. Истината е, че нямам истински приятели. Всеки ме смята за важна, злобна или повърхоностна тъй като произхождам от заможни родители.

Мислех си, че всички момичета от класа ми всъщност ме харесват такава каквато съм и, че ще ми окажат подкрепа ако съм в беда, че са истински и доверени хора, на които можеш да им имаш доверие, но - не, много съм се лъгала. Доста неочаквани разочарования съм преживявала и подтискала.

От една страна си мисля, че това е нормално и, че като отида в гимназия всичко за мен ще остане безразлично в миналото и ще си намеря нови приятели там, но не всичко е толкова просто както ви го описвам. В целия ни клас и изобщо в цялото училище няма и един свестен човек.

Всички са злобни, алчни или интриганти. Когато всеки ден извървявам пътя до училище си казвам: "Защо заслужавам да уча в такава среда". Разбирате ли ме? Не ми е до ученето колкото до самата обстановка, просто не мога да ви опиша колко злобни и ужасни хора има там.

За мое щастие аз намерих една истинска приятелка, която мисля, че ще ми остане за цял живот. Двете заедно се опитваме да изминем през тези препядствия в продължение на 6 месеца, но за съжаление има някои хора, които просто не трябва да бъдат точно тук.

Има едно момиче, което още от 2 клас ме е мразела безкористно и винаги ме е гледала злобно. Винаги се е опитвала да ме проваля, да ме побеждава във всичко, за да бъде тя най. Тя винаги ми завиждаше, когато аз успявах в нещо или когато аз бях по-добра в нещо, което на нея не й се отдаваше. Беше истинско изпитание за мен.

Сега тя всеки ден се залепя до мен и ме прегръща сякаш сме първи приятелки от деца, но съм напълно убедена, че тя дълбоко в себе си помни колко много караници и проблеми ми е причинявала.

По принцип имам самочувствие и не се оставям да ме използват, но си мисля, че ако реша да я разкарам от себе си, тя ще ми отмъсти по някакъв начин, а аз точно тогава мога да я съсипя, но не искам да падам на нейното ниво, за това се старая да изчакам още малко до края.

Представяте ли си каква злоба още от малки деца, но около мен има още къде къде по злобни хора, но не издържам вече, защото за мен това са 7 години. Попадали ли сте в таква ситуация, в която да сте напълно безпомощни?

Ще съм ви много благодарна ако оставите коментар или ми дадете съвет, за това как да се справя в училище, където съм много депресирана и се чувствам наистина ужасно. Благодаря ви за времето, което сте ми отделили.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 7
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
вероника__-*
вероника__-*
07.01.2012 11:30
Щом са толкова лоши, не говори с тях.Не им обръщай внимание и сядай навсякъде с най-добрата си приятелка.И аз съм минала през това.Като ги разкарах, всичко си дойде на мястото.Вече не се нервирах, бях с хората, на които имах доверие и изкарах една хубава година!Направи го и ще има ефект.Успех!!!!!! ;) :)
0
0
alex_7727
alex_7727
06.01.2012 19:45
Да, Aysegul е права!!!!!! В тях няма хубаво, те не са добри хора, с които можеш да бъдеш приятелка.
0
0
Татяна
Татяна
06.01.2012 17:32
Повярвайте ми, повече от лоши са :(.
0
0
Антония Димитрова Цанова
Антония Димитрова Цанова
05.01.2012 13:20
Татяна, разкажи ми накратко с няколко думи за момичетата, които най-много мразиш.Под формата на коментар.Едва ли са толкова лоши.
0
0
silviq_95
silviq_95
05.01.2012 13:11
Здравей, Татяна!Сега ще ти дам един съвет, тъй като когато бях в 6 клас все се карах с много хора за едно момиче.
Съветът ми е да разкараш хората, които те дразнят и които не са ти истински приятели.Аз също допуснах грешката да ги оставя до себе си и след това много патих.Бъди си само с това момиче, което смяташ за най-добра приятелка...навсякъде.Може като изолираш враговете си да ти стане по-добре и да го нямаш това за проблем.Пробвай и пак пиши история, за да поясниш какво е станало.
0
0
мария^^*^^
мария^^*^^
05.01.2012 12:06
Според мен трябва да не им обръщаш внимание, но ако толкова много те дразнят, по-добре разкарай най-гадните.Така ще си спестиш много проблеми и нерви. ;)Успех!
0
0
*M.G.*
*M.G.*
05.01.2012 11:56
Ами това, което и аз мога да кажа е, да се опиташ да не обръщаш внимание на на останалите и да мислиш положително до колкото е възможно това в тази среда. Хубавото е, че имаш приятелка, на която наистина можеш да разчиташ и която знаеш, че винаги ще ти помогне. Такива приятели много рядко се срещат затова запази приятелството си с нея. И аз съм имала подобен проблем като твоя и лично мога да кажа, че ми беше трудно, но някакси го преодолях с подкрепа от приятели. :))
0
0
Татяна
Татяна
05.01.2012 11:55
Благодаря, че обърна внимание, но моята приятелка е публикувала вече истории за другите хора в класа ни. Ще ти дам линкове.

0
0