Sanovnik.bg»Защо всеки втори не харесва училището

Защо всеки втори не харесва училището

Защо всеки втори не харесва училището
Здравейте. Имахме час по философия и слушах госпожата и много прави неща каза.

Защо всеки 2ри не харесва училището и чак вече по сайтовете и незнам къде се подиграват с него. Мъчилище му викат. Е, защо ? Не сме ли ние причината. Учениците, учителите, самото образование.

Самото изграждане? Защо тея министри, учители, а и най-вече ние самите ученици не си го направим по хубаво и интересно това училище, тези часове? Дори и скучните.И да променим обстановката.

Например да има уютна обстановка в класните стаи, да има много цветя, украси и т.н да е като Голям хол все едно. Да се намираме все едно у дома, обаче събрани със съучениците си за да научим нещо наистина.

Но това няма как да стане с тези учебници, в които всичко подробно и на неразбран език пишат тези автори. Нека да е важно, но същевременно и ИНТЕРЕСНО, че да можем да го запомним с кеф.

Учителите да не го разказват ей така да мине часа, а наистина така, че да го запомним и ни направи впечатление.

По география и история да ни водят на забележителности. И т н мързи ме да пиша вече няма смисъл пък и мястото няма да ми стигне.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Suni Dani
Suni Dani
02.10.2013 11:42
Благодаря за отговорите, вече завърших и се отървах:) и примен взаимоотношенията не бяха мн добре с другите.Има и друг проблем.Аз съм искала да науча нещо не че ме е мързяло но учителите като не обясняват добре..А с учебниците пак не е запомнящо а за зубрене направо.Трябва да ни се промени формата на обучение.:)
0
0
виктор
виктор
12.11.2012 08:20
наистина в учебниците пишат на неразбираем език
1
0
елица
елица
18.03.2012 12:41
Никой не харесва училището, защото там се учат предмети,които не на всички са интересни и не всички ги интересуват.+ това там се срещаме както с приятели, така и с врагове.Затова много хора мразят да ходят на училище, аз също спадам към това число.Взаимоотношенията на хората ако не са добри, целият им живот може да се превърне в ад.Аз мисля, че главно хората правят така, че да не се обича училището.Ако всички хора се уважаваха и не си завиждаха, всичко щеше да е ок.
2
0
Меги
Меги
15.03.2012 00:21
Аз уча в едно малко градче наречено Търговище в най - старото (основно) училище в града доволна съм от моето училище не е кой знае какво.Обръщам се към елфи76.Виждам,че детето ви е доволно от училището и изглежда и/му е лесно,явно е 8 клас.Аз също съм 8 клас първоначално учех в друго училище до 3 клас но вече в 4 учех в това,което в момента уча.Там сякаш се подобрих, 5 клас ми беше най-трудно,но като станах 8 сякаш учех всичко на ново математиката сега ми е значително по лесна даже никак не е трудна по - скоро е приятна.По география все още се изучават континентите тъкмо приключихме раздел ЕВРОПА сега минахме към балканския полуостров,помня много добре,че го учехме в 4 клас, та мисълта ми,е че всичко в 8 клас се повтаря с някой изключения. Колкото до средното образование те първа ни предстои да разберем.Аз лично тази година съм с много по - добро ниво от преди. Относно ученето и учителите бих казала,че от една страна зависи от преподавателите и как преподават,а от друга съм съгласна с Обджектшън , че е по - добре ние да си избираме предметите,които искаме да учим. А за това,че учениците не учат, е че или ги мързи или им е безинтересно.Това е проблема и донякъде съм съгласна и с Пубка.Е това беше от мен надявам се съм била полезна с отговорите на въпроса на всички,които си го задават. :)
1
0
Ели
Ели
14.03.2012 10:42
До преди една година и аз си задавах тези въпроси но вече не! Вече знам отговорите.Само ще ти кажа ,че детето ми 7 год. учи в най-елитното училище в града ни.И наистина бях доволна от учителите, извънкласните заниманиия и т.н.Да не говорим за базата.Докато в "елитни" софийски учиилища нямаха дори нормални тоалетни - то в нашето училище всичко беше на ниво 5 звезден хотел.И въпреки всичко детето ми не изгаряше от желание да пребивава там.Нещо в цялата картинка не беше наред но не знаех какво точно е то.Мислех си че, детето ми е разглезено и е свикнало да е център на вселената защото е единствено дете.Имаше отлични оценки но си оставаше затворено и ми се оплакваше, че учителите са баби и дядовци.Тоест в пенсионна или предпенсионна възраст! Преподават скучно и никак не е интересно!Още преди 4 год. въведоха интерактивното обучение.Във всяка стая сложиха огромни плазмени монитори които просто нямаше кой да ползва.Та докато бабите се понаучиха да боравят с технологиите моето дете завърши 7 клас и си тръгна.Сега как е в това училище не знам но знам как е детето ми в новото.Там средната възраст на учителите е около 30.Млад енергичен и отворен за нови неща колектив.Учат се разбира се всички задължителни предмети но те са по- слабо засегнати.Уважават се индивидуалните особености на всяко дете и се насочва в група в която засилено се изучава предмета който то обича или му се отдава.Странното е че винаги съм си мислела ,че моето дете няма ум на математик и оценките си ги изкарва с много труд.Оказа се обаче,че в новото училище се насочи към точните науки и информатика.Сега ходи с такова желание на училище и няма търпение да научи поредното интересно ново нещо.Вчера ми обясняваше разпалено колко лесни били някаква линейни и квадратни уравнения и колко забавно било по информатика защото вече е научила как се прави уеб сайт.Детето ми е щастливо и стана нов човек .Всякаш разцъфна пред очите ми.С нищо друго не мога да го сравня освен с влюбването.Доживях и аз да видя детето си щастливо от това, че ходи на училище....Забравих една малка подробност да спомена! Училището е частно и е във В.Търново.Не споменавам името за да не кажете ,че му правя реклама. Предполагам отговорих на въпросите на авторката на темата.
0
0
Пи
Пи
13.03.2012 21:23
.. защото тук никой не знае какво е да искаш да ходиш на училище, а да не можеш.. децата в африка обожават да ходят на училище, защото много малко от тях могат да си го позволят.. но тоав ако не го видиш, няма как да го оцениш.. тук всичко ви е на готово, затова израствате недоволни мързеливи мърморковци.. жалко, но факт
0
0
Виктория
Виктория
13.03.2012 19:40
Съгласна съм с теб, но за съжаление никой не прави нищо по въпроса уроците да се пишат (и преподават) на по-разбираем език за учениците.Не мисля, че като ви направят стаите по-уютни, ще ви се доучи.Трябва да се променят много други неща, за които явно няма пари или има, но няма инициатор (или някой, който да не краде парите).

Би било хубаво, ако се направи система сходна с тази на гимназиите в САЩ - доколкото ми е известно, там, учениците си избират часовете в зависимост от техните интереси, таланти и т.н., а не им се казва какво и по колко да учат.И в това има много по-голям смисъл от гледна точка на това, че когато човек учи нещо, което го интересува наистина, тогава и запомня и научава нещата, които му се казват в час по същия предмет.

Голям проблем е и това, че повечето ни преподаватели са на солидна възраст(само те търпят ниските заплати на учителската професия) и сред тях не е разпространен ( или не са обучени за)интерактивен метод на обучение, който в 21-ви век, мисля, не би трябвало да среща пречки.
Друго нещо - преподавателите, както в училищата, така и в университетите, много често, не са наясно с новостите в сферата, в която преподават и в следствие на това преподаване - на неща 'актуални' преди 10-20 години- обучават едни 'негодни' за практическа работа хора, от които работодателите бягат.
0
0