Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Смятам, че веганите прекаляват!

Смятам, че веганите прекаляват!

Смятам, че веганите прекаляват!
Здравейте!

Искам да споделя с вас моето мнение за една безкрайна тема, която мен лично ме дразни много, не защото се говори много за нея, а за невежеството към храните, животните, здравето и като цяло нашия свят.
Веганите претендират с това, че обичат животните, че са против насилието над тях, че търсят по "нормален" начин на живот и равенство с животните, ок, нямам проблем с това и аз подкрепям тези неща, но тези хора прекаляват малко с това и стават доста агресивни, като заявиш мнението си за тяхното хранене, дори и да не го изявиш, ти ставаш враг номер едно за тях, защото ти ядеш я месо, я млечни продукти, я защото имаш пуловер от животинска вълна.

Тези хора виждали ли са крава, коза, кон или друго селско животно на живо и знаят ли как им протича живота и изобщо замислят ли се за нещо или вярват на всяка дума написана от някой психично болен индивид, псевдо доктор-диетолог с фалшива диплома от някакъв измислен университет, изобщо как се хващат на нещо без да знаят какво правят на телата си, а на животните какво причиняват? Изобщо знаят ли нещо? Много е лошо, когато си не информиран за нещо, особено свързано с твоето тяло, твоят храм, твоят живот. Знаете ли какво става ако не доите една крава, тя умира, да след време умира, защото вимето и се възпалява. Вие ще кажете "ама тя има малко трябва да го храни" Тя постоянно си има мляко и няма значение дали има теле или не. И същото се води за яйцата, не е нужно да има петел за да оплоди кокошката за да снесе яйце, те си ги снасят, но от тях не се излюпват пиленца. А за овцете? "Ние им стрижем вълната на нас да ни е добре и да ни е топло". -думите на един средностатистически веган.

1-во вълната се стриже лятото, защото им става горещо, вие на 40 градуса температура бихте ли издържали с този пуловер?

2-ро натежава им и им пречи да се движат, да виждат и т. н.
Просто човекът и животното са взаимно свързани, те помагат на нас, а ние на тях и да трябва да взимаме малък пример от тях. Всеки, който е имал, куче, котка, кокошки, прасета, абе имал е някакво животно покрай себе си знае какво е неговото хранене и какво яде. В нашия свят няма нито едно живо същество, което е на 100% растителноядно или 100% месоядно, моята котка яде краставици и домати, пържени картофи, хляб и т. н. , кучето ми също, а знаете ли, че кокошките ядът малки животинки, като рибки, червейчета, мънички пърченца месо и дори си ядът яйцата, прасенцта, кравите и други животни също ядът месо и това е нормално. https://www. youtube. com/watch? v=syfkpTqkx5I ето ви една котка, която яде банан, яко а?

А нашето тяло? Какво да кажем за него. В месните и млечните продукти се се съдържат много полезни витамини и минерали, които се нуждае организма. Например ти си анемик или боледуваш от таласамия и искаш да си веган, е това е направо чисто самоубийство, ти застрашаваш живота си с това твое решение, е да, добре избягвай месото, яж го по рядко, веднъж седмично, по малко, нали, защото месото е вредно все пак, но да изключиш животинските продукти като цяло, това е нещо пагубно за организма.

Аз лично като готвач-анемик знам много неща за храната и знам какво е вредно и какво не, говорила съм си и с едни от най добрите хематолози в България точно по тази тема и те са ми казвали, че веганството е нещо опасно за практикуване.

НЕ ИСКАМ да си натрапвам мнението по този въпрос, просто заявих публично моето възмущение към тези хора и тяхната мода или по-точно глупост.

Слушах един веган преди малко и направо ме възмути със своето невежество към храната и една от неговите реплики беше нещо от рода "бийте си инжекцията с Б12 в рамото или дупето веднъж седмично", абе чакай бе, какви инжекции какви 5 лева бе брачед, нали идеята на повечето вегани е да са по близо до природата и да са като цяло по-био. Аз просто останах възмутена от този човек какви глупости говореше само.
И да против съм насилствената смърт на животни и тяхното измъчване и изобщо не си купувам неща от магазина от рода на мляко, сирене, месни продукти, плодове и зеленчуци, предпочитам БИО продуктите и заради това си купувам тези неща от малки селски ферми или от някоя баба на село, която продава месо, сирене, мляко и яйца, аз знам, че тези животни са раснали на свобода на полето и в тези продукти няма Е-та и всякакви други отрови.

И като заключение ще кажа, че храната е живот, храната е здраве, не трябва да се лишаваме от нищо, всичко да ядем в умерени количества за да сме здрави и да живеем дълги, дълги години щастлив живот.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Соня
Соня
08.01.2017 03:28
Макар и да не съм веган, с което не се гордея, защото се налага да убивам невинни животи за да задоволя собствените нужди, не съм съгласна с Вас. Веганите сами преценяват как да се хранят и не гледат чуждите начини на живот, защо трябва ние месоядите да ги съдим? Как ние не харесваме някои храни? Замисляли ли сте се, че тези хора просто не харесват тези храни както ние например аз не харесвам тиква, не харесвам свинско нито агнешко. Те просто не харесват тези неща, защото може би някои не ги намират за вкусни а не сзаради претенциите си че обичат животни. Много хора обичат животни, но не всички са вегани. Замислете се и тогава се бъркайте в чуждия хранителен режим.
1
2
DoubleDream
DoubleDream
01.03.2017 23:50
Наистина ли сравняваш "Смятам, че веганите прекаляват!" в интернет сайт с да речем демонстрация на улицата, при която пакетират жена в някакви найлони и са я намазали с червена боя, за да прилича на месо от магазина? Или рекламите на едни приятели (Пета ли бяха, нещо друго ли), които сравняват нашите хранителни навици с канибализъм? Хайде да се уточним - на всяко наше "Не одобряваме вашите вкусове" следва тяхно "Вие нямате право да ядете това!" С какво право ще ни четат такива лекции? Кой каза, че техните предпочитания са правилни? Нямам против веган или вегетарианец да яде, каквото иска, но когато започне да ме убеждава, погазвайки грубо личността и убежденията ми, че аз едва ли не съм длъжен да бъда като него и дори ме нарече убиец.... мога само да се сетя за онези изрази, включващи майки, бащи, лели и т.н. Колко реклами срещу веганството си виждала? Кога последно видя месояден да губи часове в спорове с веган, че веганите са ДЛЪЖНИ да ядат месо и така ще спасят планетата/галактиката/Тити Папазов от плач в следващите 5 минути/нещо друго? Не ние, а те се вживяват в ролята на месии и именно това ги спира просто да си ядат нещо там и да не досаждат, демонстрирайки липса на възпитание и някаква трайна липса на внимание в миналото, която компенсират, правейки се на модерния Супермен. Аз не харесвам чушки - кога последно ме видя пред НДК, за да правя демонстрации с манекенки, нанизани на връв за сушене на слънце да речем? И дори не съм предложил идея как да възроптая срещу пълнените чушки, че ми е жал за манекенките...
2
1
Йоан Стоянов
Йоан Стоянов
28.12.2016 23:02
Абсолютно съгласен съм с мнението Ви
2
0