Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Родителите ми не ме разбират. Помогнете!

Родителите ми не ме разбират. Помогнете!

Родителите ми не ме разбират. Помогнете!
Здравейте!
На 15 години съм. Имам проблем с нашите. Те са уважавани лекари и очакват от мен да бъда умна, скромна и прилежна. Но за мен да си умен, скромен и прилежен е някак. . . скучно!
Изкарвам доста добри оценки в училище и за това цялата ми рода е решила, че ще стана лекар и ще поема по пътя на родителите ми. Аз обаче не искам това!

Човек на изкуството съм и обичам да рисувам. Може би звучи тъпо, но искам да направя и самата себе си една творба. Искам да си боядисам косата в някои шантав цвят като синьо или зелено, да нося малко по-тежък грим (не чак като на чалга певиците ), да нося по-откачени дрехи, като стана на 18 да си направя татуировка и така нататък. Просто не искам да съм като другите момичета на моята възраст, повечето от които вече си загубиха девствеността (което според мен е пълна тъпотия).

Лошото обаче е, че абсолютно всички - от родителите ми до цялото общество, не смятат това за нормално. Нашите искаха да ме водят на психолог за това. Аз просто мисля по-различно и то още откакто бях малка. Не смятам това да стана лекар и да водя скучен начин на живот за някакъв идеал. Напротив - според мен животът е един и не трябва да се водиш по стереотипите и по това, което обществото смята за правилно. Защото ако направя това което всички ми казват:

"Сега си учи уроците, когато завършиш университета и образованието си тогава се боядисвай и гримирай! ", съм убедена че когато стана примерно на 25 и се боядисам в необичаен цвят всички ще ми казват: "Защо не направи това когато беше тийнейджърка? ".

Мисля, че сега му е времето да се забавлявам, да бъда това, което съм и да не се интересувам от мнението на другите, защото сега е възрастта, в която всяко дете си изгражда характер и искам аз сама да си изградя характера, а не родителите ми да ми го изградят и да ме направят това, което не искам да бъда!

Благодаря, че отделихте време да прочетете това!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Лилия
Лилия
23.07.2018 14:29
Прави това, което смяташ за правилно, но не забравяй, че като твой родители, те искат най- доброто за теб. За мен няма нищо скучно в това да бъдеш интелигентна. Приветствам желанието ти да се занимаваш с изкуство. Самата аз още от малка рисувам, но уменията ми винаги са били приветствани от родителите ми, който също са лекари. Ти си още на 15 години и ще мине доста време, през което мнението ти постоянно ще се променя. Недей да позволяваш на родителите ти да поемат пълен контрол върху седбата ти, но знай, че докато живееш с тях, си напълно зависима от тях. Също така, имай предвид, че това, което би те направило по- различна от другите не е основно външния ти вид, а разсъжденията, ума и креативността ти. Малко умни хора се срещат в днешно време. Не ти ли се иска да си една от тях ? Решението на родителите ти да те пратят на психолог ми се струва доста прекалено, но винаги е хубаво да споделиш притесненията си с някого. Плюс това съм почти сигурна, че психологът би защитил твоята позиция. Винаги можеш да слееш своите интереси, с тези на родителите ти.
0
0
Барни
Барни
03.10.2016 21:06
При всеки човек е различно.
Аз сега съм на 19.
Като бях малък до 2ри клас правих какви ли не глупости,мятах камъни,пиратки,фалшиви обаждания,запалвах дрехи за факли и какво ли не още,някои от които даже не съм много горд.

В 3ти до 7ми си бях чист зубар.Всичко го правех,като доктор(по учебник),само 6тици имах,не бях много забавен според някои,но от време на време си избухвах.За алкохол,цигари не съм мислил,нито нищо.

В 8ми до 12ти вече се попромених,пак изкарвах 6тици,но карах по-спокойно,защото тормоза от 3ти до 7ми клас ми даде основата и от там нататък ми беше лесно.Изкарвал съм даже и 4ки от 8ми до 12ти.Но пак завърших с 6.Родителите ми,не казваха нищо за лошата оценка,защото знаеха,че мога да я оправя.

Това,което искам да ти кажа:
Да родителите ти са много прави,не ти желаят лошо,но не е задължително да ги слушаш на 100%.
Не знам какъв характер имат те,затова не казвам нищо повече,но бъди себе си.
Боядисай си косата,рисувай,намери човек,като теб и споделяй каквото усещаш.


Ииии внимавай относно някои неща:Аз пия,ако съм в компания,не пуша и не съм пушил,много е вредно и спортувам + това.
И просто не преспивай с 1вия видян,момчетата точно това искат и после те мятат,кат парцал.

Друго нз какво да пиша.Ако имаш да питаш нещо пиши на ЛС или Тук,ако го видя ще отговоря.
6
0
Zlatomira Anastasova
Zlatomira Anastasova
03.10.2016 17:17
Разбира се всеки родител иска най- доброто за детето си, но повечето правят грешката да "определят" съдбата му. Родителя трябва да подкрепя детето си и да му показва правилния път, както и да му дава съвети. Аз произлизам от бедно семейство, и майка ми ме посъветва да уча акушерство, защото тази професия най-пасвала на характера ми. И вече съм втора година и съм много доволна и уча с удоволствие. Ето така едни родители трябва да помагат, те ни познават най-добре и те могат да ни посъветват кое е най-доброто за нас, за след време да не съжаляваме за дето не сме ги послушали. Специално за теб аз имам съвет да послушаш сърцето си и да правиш това което е от значение за теб и на теб ти прави удоволствие. Не е задължително да ставаш като родителите си. Та както се вика ти си все още на 15 години, никой не знае на каква вълна ще си след 1 година, хормоните ти сега бушуват- в един момент може да се обличаш като емо, а в следващия като барби. Много трудно е в момента да убедиш родителите си какво искаш и какво мислиш, че е добре за теб и както те ще ти кажат, че си прекалено малка. Горе главата и не се предавай
3
0
Пламена M.
Пламена M.
03.10.2016 16:36
Разбира се, че сега е времето. Изобщо не ги слушай и прави каквото си искаш. Личи си, че си умно дете и няма да прекрачиш кой знае какви граници. А и днес има толкова безвредни и свежи бои, че изобщо да не ти пука. Вашите ще се посърдят малко, но е време да разберат, че ти си индивидуалност и ако не искаш да станеш лекар - никоя сила на земята няма да те накара. Следвай пътя си и най-вече сърцето си.
4
0
maria
maria
01.10.2016 10:47
Много е лошо когато не те разбират родителите ти! Просто има много родители които искат децата им да вървят по тяхния път може би са просто властни? Просто бъди себе си не позволявай да си сива мишка бъди различна! Хора като тебе най-ми харесват като ти четах историята се разваселих дори. Да ти си на 15 сега ти е времето да лудуваш да се веселиш да видиш живота от веселата му страна,то тъмната страна сама ще ти се покаже! Та така не позволявай родителите ти да ти се налагат те са лекари добре,но ти може да искаш да бъдеш друго и това е твое браво хайде успех!
3
0
Потребител#159134
Бъди теб ! Ти си уникална и не бива да оставяш родителите ти да те променят в нешто което не искаш да бъдеш :)
9
2