Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Имам голям нос, който ме комплексира

Имам голям нос, който ме комплексира

Имам голям нос, който ме комплексира
Здравейте, отдавна не съм търсила съвет в сайта и с риск да ме помислите за поредното хлапе с бели кахъри, занимаващо останалите с липсата си на самочуствие-наистина надявам се да ми споделите мнението си и евентуално съветите си свързани с моя "малък проблем". Аз съм момиче на вече 18години. От 6, 7, 8 клас съм забелязала, че носът ми е някак странно голям. Може би не толкова голям колкото дълъг, знам ли. Започва буквално от веждите ми и е издължен напред с 3см (да, до там стигнах, да си го премеря) а е дълъг около 6, 7см.

Префи не ми пукаше толкова, но сега, като малко по голяма тази част от лицето ми ме дразни адски много. Мислела съм, като поотрасна още малко и поне докато започна работа да събера някква сума и да се подложа на "разкрасителна" операция, защото носът ми наистина ми създава дискомфорт. Няма нещо, което да искам да променя в себе си, не съм нарцистична, някоя голяма красавица, нито пък съм грозна. .

Нормално, подържано и както наистина много хора са ми казвали, съм доста чаровна, . . . . . но с този нос се чуствам ужасноо, дори не женствено. Другото, което някога съм искала да променя е кучешките си зъби-като вампирче съм с тях ххаха, но това съм го наследила от баща ми и все си мисля, че те лесно могт да бъдат сменени . . Та за носът ми-според Вас дали след време да се подложа на такава процедура. . . търпяла съм не малко коментари и обиди свързани с носът ми и някак (дори не заради някой друг а заради себе си) искам да го смаля по някакъв начин, да го променя.

Моля Ви, не коментирайте ако няма да е нещо смислено, знам, че проблема ми не е кой знае какво, но на тази възраст според мвн е нормално да се притеснявам за външния си вид, още повече когато проблема е на лицето ми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
аноним
аноним
10.05.2015 13:25
Ами спри да лъжеш!!!!
5
6
Полина
Полина
05.05.2015 00:56
Все едно аз съм го писала това,само че моя нос беше гърбав.Събрах пари и си направих операция,предимно заради себе си.Много съм доволна сега,даже нямал спомен ,че преди бях с голям нос.Ако имате въпроси ми пишете мога да ви кажа всичко,което ви инт. От доктора до възстановителния период.
6
0
Мечта
Мечта
30.04.2015 20:39
Според мен,просто трябва да откриеш правилния доктор,не бързаи в избора си,за да не Съжаляваш.Още си малка имаш време да го обмисли.
0
0
sunshine
sunshine
29.04.2015 18:38
Хей, аз също съм от хората с този "проблем" и когато бях на твоята възраст също го приемах за проблем, после обаче погледнах на нещата по друг начин: 1) каквото и да променяш, след това все ще намираш други и други проблеми.. 2) за мен основното преодоляване на проблема дойде от идеята,че този генетичен белег ме свързва с мои прекрасни роднини, които имат същите черти и това по някакъв начин ме идентифицира със семейството ми (майка, баба, прадядо, всичките чудесни хора с големи носове), 3) големият широк нос улеснява дишането, обонянието и при промяна на носа много хора забелязват намалено обоняние (в сравнение с преди), лека промяна в начина на пеене/ говорене...4) има много известни личности с големи носове и други "дефекти"..всичко е въпрос на обществена нагласа- това което е било възприемано за красиво преди 100 години, вече е възприемано за грозно и т.н. 5) любопитен факт: големите носове с гърбица много често са наричани "царски носове" защото много от царете и императорите са имали именно тази особеност. Ако ти беше кралска особа, щеше ли да позволяваш поданиците да ти се подиграват или щеше да си носиш носа гордо,като корона? Решението си е твое все пак, аз просто давам мнение. :) Усмивки!
13
0
саске
саске
29.04.2015 20:47
добре казано!
6
1
stempz
stempz
27.04.2015 19:57
ако не докосва огледалато кат се гледаш,значи не е голям,ако е като на пинокио по време на разказ,веднага отиваи при д-р енчев,тои плачи за такива като тебе,шот е хуманист човека,не някъв сребролюбеец.що никое момиче не пиши имам големи ци или голямо дупе което ме комплексира.
2
1
Анести
Анести
27.04.2015 13:46
като на баба яга ли ти е носа?
3
8
M.
M.
27.04.2015 14:38
ами не, не ми е като на баба Яга. А пък може и да е-не знам, не съм я виждала скоро хаха
5
0
саске
саске
26.04.2015 19:49
да не забравяме, че колкото и да се разкрасява някой.. детето му ще получи наследствения материал :D
10
0
Sunny
Sunny
27.04.2015 14:21
Колкото да тунинговаш москвич, той няма да се превърне в BMW
6
0
Лина
Лина
26.04.2015 23:08
Поне ще знае после към кого да се обърне за да му оправи недостатъците ще има опит :D
5
0
саске
саске
26.04.2015 19:46
имам гърбав нос, но това не е проблем, от това, което чета, самочувствието ти е засегнато от множеството обидни коментари, но всичко опира до човека и неговия характер,
на добрия, вежливия, достойния никой не се вглежда в недостатъците му, на злобния всичко му е грозно,
едно момиче от класа ми си направи пластична операция на носа, тя имаше огромен гърбав нос, но дори и сега да й изглежда малък и прав, вече не изглежда нормално, не е драстична разликата, но не е себе си,
ако не се приемаш такава, никой няма да може да те приеме и другояче
6
0