Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Кога да кажа истината на сина ми?

Кога да кажа истината на сина ми?

Кога да кажа истината на сина ми?
Здравейте имам един въпрос, който ме тормози всеки изминал ден. . . Става въпрос за това, че аз имам син на почти 6 годинки с неговия биологичен баща сме разделени. Биологичният му баща не полага абсолютно никакви грижи за момчето, даже никога не го е виждал. Още преди раждането се разделихме и с течение на обстоятелствата, отказва да поеме всякакви грижи за детето под обяснението, че това дете не било негово, а когато съм искала от него да направим днк тест той е отказвал под различни причини. Aбе с две думи бяга си от отговорност, но това е негов избор.

Та значи с този човек не поддържаме никаква връзка и мина време и естествено започнах нова връзка със сегашния ми партньор с него вече от две години сме женени и имаме дете и щастлив брак. Големия си казва тате на сегашния ми мъж и мъжа ми си го възприема като свое дете. Нямам проблем със семейството на мъжа ми всички много добре възприемат детето ми. НО знам, че един ден аз трябва да му кажа истината колкото и грозна да е тя.

Искам аз да му кажа истината и да не научи от някъде примерно от хората както в повечето случаи. Замислям се даже и за психолог, но съм леко резервирана все още. За това моля ви, помогнете и ми кажете кога и как да му кажа информацията и по какъв начин да го направя за да може детето да възприеме най малко травмиращо истината за неговия произход!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Изпрати
nina
nina
18.04.2015 16:37
От всички написани коментари става ясно едно- българина обича да дава акъл за неща , които сам не разбира.Относно психолога, към който и резервирана мисля,че това е най-добрия вариант.Психолог не значи психиатър и тук никой не е луд.Детските психолози са именно за това, те разбират детската психика и ще те посъветват как да постъпиш най-добре.Моя съвет е да се обърнеш именно към такъв, но ти сама ще си прецениш.
9
0
ането
ането
25.04.2015 23:20
Много се радвам,че все още се намират адекватни коментари,написани от разумни хора в тоя "нет"!!!!
Каквото и да избере жената, най-важно е детето да разбере, да усети, че е обичано, желано, ценено от всички и че не е по-различно от другото им дете!
7
0
Rositca
Rositca
18.04.2015 01:45
Ne mu kazvai Sega ,niama da te razbere ta toi e dete .Shte go obarkash I izolirash ot vsichki has.Ne rushi detstvoto mu.,shtom tvoiat partnior go e priel i gleda Kato shoe,ostavigo deteto(malchanieto e zlato -v tvouat sluchei).Moliate ne obremeniavai deteto,imam 3-I deca I za nishto na sveta ne bih svalila usmivkata ot licata im ......Neka govoriat ,vagnoto e dostoinstvoto mu a to zavisi ot VAS.Misli 3-ri pati.Ne mu e vremeto,Molia te
0
3
SUN
SUN
17.04.2015 08:56
По-добре седни с малкия на саме и му разкажи всичко,без да му спестяваш нищо...Но спокойно и внимателно. Дръж се с него като с голям мъж.Децата в тази възраст приемат проблемите и околния свят по-спокойно, отколкото като тийнеджъри.Успех!
6
0
svetla
svetla
13.04.2015 22:42
Mislq,che ideqta za psiholog e dobra. Ne podcenqvaite pomoshtta na psihologa. Uspeh.
1
0
Стилян
Стилян
03.04.2015 19:21
Кажи му сега, да не му разкажат други хора. Че тогава детето не само ще е разочаровано, че това не е истинския му баща, а и защото майка му го е лъгала. Имам такъв случай при близки. Детето порасна, тинейджър стана и някои " злобни" познати разказали, че не това е бащата. Общо взето голяма трагедия и детето много тежко го преживя. Та помисли си дали не е по- добре скоро да му разкажеш - разбира се внимателно и по " детски". Всичко хубаво ти желая.
3
0
tobi
tobi
02.04.2015 08:44
na 6 godini deteto razbira vs koeto mu govori6 - razkaji mu jivota si - kato prikazka i dobavi 4e 4e i negovoa tatko e napravil tov -- - izbral e nai hubavoto dete i go obi4a mnogo - izmisli edna val6ebna prikazka i posle okolo neia postepenno dobaviai i stinata badi sigurna 4e deteto 6te rasbere po4ti vednaga istinata -i6te ia prieme i 6te vi obi4a - ne otlagaite - zakasniavata
3
0
тиква
тиква
31.03.2015 23:36
Сложно е. Желая ви късмет.И не пропускайте да споменте, че този баща го е ИЗБРАЛ! (не е бил длъжен, но го е видял, харесал и избрал,защото е специален ...) Може би е трябвало да го говорите още като се е появила половинакта ви. Не чакайте да стане тийн, те и без др драми са чалнати ...(споко, мианва им ;-); Само ще споделя едни американци, как се представиха : Здравейте аз съм Дебора, това е съпругът ми Джеф, а това са осиновният ни син Чарли и новото ни бебе.
5
1
мм
мм
31.03.2015 23:01
Смятам,че трябва да му кажете заедно със татко му,не биологичния,а този който го отглежда и се грижи за него.Повярвай ми,няма да има никакви усложнения спрямо психиката му.Освен това детето няма да преживее чувство на загуба,защото въпреки всичко,татко му е при него.И ,да мисля,че е добре да научи до 8 -та си година.
6
0