Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Откакто разбраха, че връзката ни е сериозна, е Ад

Откакто разбраха, че връзката ни е сериозна, е Ад

Откакто разбраха, че връзката ни е сериозна, е Ад
Не знам от къде да започна. На 17 съм. От както родителите ми разбраха, че с приятеля ми имаме сериозно отношения (заедно сме повече от 2 години), започнаха да се държат ужасно с мен. Нямам почти никакво право на лично пространство. Постоянно думите им са "Учи и помагай вкъщи". А дори и да искам да излезна някъде трябва да им дам точен час, в който ще се прибера. Почти никъде не ме пускат да излизам, постоянно трябва да стоя вкъщи.

А дори и да искам да се видя с приятеля ми става за 1-2 часа и баща ми се обажда и ми казва да се прибирам. Не мога да ги разбера. . уча, помагам вкъщи, старая се да имам хубави оценки, не излизам с лоша компания и не разбирам какво не им харесва. Когато се опитам да си изкажа мнението баща ми ме заплашва с бой. Опитвам се да им кажа, че трябва да съм малко по-самостоятелна и това не става. Прекалено съм била малка, за да взимам решения. . Помогнете ми, не знам какво да правя.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
vili
vili
08.05.2015 13:41
ma kak 6te e malka na 17 be maikami na 18 me e rodila i mnogo hubavo vaspitanie mi e dala i vsi4ko bez pomo6ta na neinite roditeli u4ili6te ok no po vajno e da si nameri svqsno mom4e dase omaji i ako tova e neiniq pr super i kolkoto po rano po dobre az taka mislq a ne dase otdade izcqlo na zubarstvane universiteti karieri i da stane na 30 togava das jeni i koi znae kolko partniori 6te e smenila do togava tva izhabqvane a to ako se omaji za tova mom4e po rano to tova nqma da pre4i na sledvaneto i taka 6te si ima i vis6e i nai vajnoto semeistvo koeto v dne6no vreme trudno se namira podhodq6t partnior zatova i pove4eto istarvat pravilniq zardi e takiva vtorostepenni za men gluposti kato u4enie i strogi roditeli
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
10.03.2015 02:00
Този период е нормален и след време ще премине. Родителите ти се страхуват от една страна заради момчето (че би могъл да ти направи нещо лошо), а от друга че ще те загубят завинаги. Защото знаят, че с всяка секунда наближава един труден за родителите момент, в който детето им е порастнало, има сериозна връзка и иска да гради свое семейство. А твоите родители със зъби и нокти се опитват да те задържат и този момент в който ще ги напуснеш да дойде колкото се може по-бавно. Но те не разбират, че с това си държание ти се отдалечаваш от тях и се затваряш в себе си. Единствения съвет който мога да ти дам е да поговориш с тях. Не знам дали ще помогне защото дори и да казваш истини, факти, те просто ще ти кажат че си малка, че не разбираш. Аз те разбирам защото доскоро бях на твоето място. За тях каквото и да правиш няма да е достатъчно и дори несъзнателно ще се опитват да те накарат да се почувстваш малка, несериозна, безотговорна... Гадно е, но не се поддавай. Не позволявай да ти втълпяват подобни неща. Докажи им че можеш повече от това което те си мислят. Прави неща (дори и малки като сгъване на дрехи например), които не са ти казали да направиш. След време нещата ще се успокоят. Знам, че понякога се чувстваш сякаш няма да издържиш, но скоро всичко ще се оправи.
4
0
Йона
Йона
09.03.2015 11:21
можеш да си намериш жилище и да се изнесеш като свършиш училище си намери работа и да се преместиш все пак си 17 ще вършиш 18г
3
0
гост
гост
21.03.2015 16:32
Стига глупости!...
0
3
Sunny
Sunny
08.03.2015 20:22
Вашите не осъзнават, че си зрял човек като си имаш сериозен приятел. Те познават ли приятелят ти? Може би тяхното държание се дължи на това, че може би те не го познават.
Родителите ти просто се опитват да те "предпазят" от това да не бъдеш наранена един вид. Виж покажи им, че си достатъчно зряла да имаш сериозна връзка и да продължиш САМА напред в живота ти. Не винаги мама и тати ще са до теб те трябва да свикнат с това.
3
0
гост
гост
21.03.2015 16:34
Какъв зрял човек и каква сама напред!? И каква сериозна връзка на 17 години?! Хора, не разбирам коментарите... И никой ли не е наясно с поведението на родителите - правилно и разумно, според мен...
2
2
Мария
Мария
07.03.2015 20:09
Разбира се, че е малка да взима решения сама....ако всички тук сте на нейните години ще мислите обратното и обяснимо...все пак сме пубери и си мислите, че що лети се яде. Но това ще го разберете, когато имате деца. Според мен родителите са виновни до голяма степен...не се говори с децата, не се поддържат приятелски отношения. Аз съм на 34 и не взимам самостоятелни решения, а човек на 17 изобщо не знае за какво става въпрос
3
2
Sunny
Sunny
08.03.2015 20:27
Тя е на 17 след време ще иде в университет и какво ще очаква мама и тати всичко да ѝ дават ли? Тя трябва да се научи сама всичко да прави. Да е отговорна сама за действията си.
2
0
Ел
Ел
06.03.2015 04:16
Моме, тва те требе да е написано тук.Съновник е все пак не тиин проблеми.Тва е проблем на модераторите ама нали искат реклама ще те трая.За правописните грешки поздравявам долОпобликувалите.Без никакво уважение:Е.
1
7
iloveminimal
iloveminimal
06.03.2015 19:34
А тебе случайно така да съм те карала да влизаш тук и да пишеш неща,които най-малко ме засягат? Като не ти изнася сменяй историята бе и проблема ти е решен.Я виж повечето истории тук дали са свързани само със съновника. Вместо да си изказваш излишното мнение,ТРЕБЕ да отидеш на някой урок по български език. И грам не ме интересува дали ще ме търпиш или не. БЕЗ ГРАМ ЕМОЦИЯ И УВАЖЕНИЕ:Авторката:*
7
0
Ана
Ана
05.03.2015 14:15
Малко директно,но ти казвам или твоите родители си мислят,че си девствена и понеже твоя приятел е по-голям и вече ходите 2 год следва,че той ще иска да правите секс,съответно родителите ти се опитват да те "спасят" от това като постоянно ти звънят да се прибираш и т.н.к...Или се сещат,че правите секс и ги е страх да не забременееш...Или ги е страх понеже той е по-голям,че ти вместо да учиш може да се ожениш за него което за тях означава да си провалиш живота,тъй като не разбират как може връзка или брак да се съчетаят с учене...Но последният вариант е малко вероятен понеже сигурно знаят,че младите хора в днешно време не са много по браковете.Извода-ще трябва да разберат,че отдавна не си девствена(дори да си) и то вината затова изобщо не е на приятеля ти(дори и да е,ще кажеш,че е друг който те не познават за да не намразят приятеля ти)Също така трябва да ги накараш да разберат и повярват,че знаеш как да се пазиш от забременяване или по-добре покажи-нека уж случайно се натъкнат на твоите противозачатъчни или презервативи или да им кажеш,че си си сложила нов вид спирала за девойки и няма как да забременееш близките 3 или 5 години.Също да не забравяме може да им кажеш,че просто си запълваш времето с твоя приятел докато дойде време за университета и че нямаш грам желание да си съпруга или домакиня,а ще се бориш да си бизнес дама с кариера,защото основно това е важно за теб.Ако всички тези неща не помогнат не знам кое би могло и това ти го казва жена,която някога е била момиче в подобна ситуация като твоята.Сега много хора които четат тези съвети никак няма да ги одобрят,само човек преживял тормоза и ограниченията може да разбере.Понякога крайните разбирания на родителите изискват крайни мерки за да спасиш малкото ти лична свобода която по право е твоя.
Забележка:Ако кажеш описаните неща по-горе на твоите родители и те са с много стари разбирания(и не са в час,че младите хора в днешно време правят секс)може и да им паднеш много в очите,но няма как всички родители са разочаровани когато малкото им момиче пораства.Не го приемай навътре,след време би трябвало да влязат в час и да им мине...И също описаните неща не са само за говорене,страховете на твоите родители не са напразни,така че наистина се предпазвай от бременност(само не ползвай спирала,много е вредна за момичета).И продължавай да учиш,сигурно си почнала вече да се готвиш за университета,което е много по-важно от другите ти притеснения,че ако не те приемат ще се отрази на всичко даже и на връзката ти.И две години не са много време на фона на целият ти живот,може сега този мъж да е целият ти свят,но след време може и да не е,затова те съветвам да градиш така живота си,че и с мъж и без мъж да си добре,да имаш сигурност да можеш да се грижиш за себе си и за другите хора.Според мен това са притесненията на родителите ти.Дали са тези ти ще си прецениш и дали има по-добър вариант да получиш свободата си също.Ти може да намериш по-добър вариант скоро ставаш на 18 може да минеш на общежитие,може и в друг град да те приемат.Стискам палци да намериш най-добрият вариант за теб и твоите родители така че да се разбирате.
11
0
Идея
Идея
05.03.2015 10:57
Опитай се да разбереш и гледната точка на родителите си. Кажи им точно какви са плановете ти да завършиш образованието си, какви са целите ти за професия и напредък, така ще се успокоят, че наистина мислиш разумно и планираш живота си. Колкото и да чувстваш, че в момента само спорите и сте настроени едни срещу други, по принцип само родителите ти винаги ще искат най-доброто за теб и ще ти помогнат във всякакви трудности. Приятели и гаджета идват и си отиват, сменят се, скарват се и си пряват номера. Ако станеш твърде зависима от приятеля си, а след време нещо се оставите, при кого ще отидеш за помощ и разбиране? За да стане човек напълно самостоятелен трябва и да изкара обучение, с което да си гарантира работа и финансови доходи. Докажи на родителите си, че взимаш всичко това предвид.
6
0