Sanovnik.bg»Ако се разведат, не искам при баща ми

Ако се разведат, не искам при баща ми

Ако се разведат, не искам при баща ми
Здравейте .
Аз съм момиче на 15години . Родителите ми се обичат , личи си , но баща ми е алкохолик . В момента живеем всички заедно , аз , майка ми , баща ми и сестра ми . Сестра ми е на 10г.

Преди няколко месеца се преместихме да живеем в апартамент , за да не сме в къщата на баща ми заради майка му . Имаше много проблеми покрай майка му и сестра му . Води се дело и родителите ми ги осъдиха . Живеехме при родителите на майка ми за известно време , докато намерим жилище . Преместихме се , нещата вкъщи бяха добре , но до известно време .

Баща ми няма ден, в който да не пие , посягаше на майка ми дори и на мен . Но преди седмица чашата преля . Баща ми беше много пиян и отново посегна на майка ми , но този път аз нямах сили да му попреча да и посегне , просто защото ме беше страх от последния път . Извиках полиция , майка ми успя да излезе някак от апартамента . Полицията дойде , около 10мин. тропаха на врата , но той не отваряше , накрая отвори , заби се с полицаите , задържаха го за 18часа .

Когато са го пуснали се е прибрал в апартамента. Аз се прибрах доста след него , но си беше в стаята , кротко и мирно . На следващия ден , отново посегна към алкохола . Но аз не спах вкъщи , въпреки това нищо не е ставало , поддържах връзка с майка ми . На следващия ден говорих с мама да се разведат , но проблема е , че заплатата и е 300лв. Апартамента не е голям , но стига , наеме му е 150лв. мама внася и заем , всеки месец по 100лв. Някакъв си не се получава да издържа мен , сестра ми и нея си с 50лв на месец . Отделно се плащат ток и вода.

Днес става точно 1седмица от разправията . Онзи ден баща ми ми каза да му извадя сак , беше си изпразнил шкафовете . Вече втори ден сака му седи с дрехите , но днес , когато се прибра отново пиян ме попита къде ще остана и с кого .
Честно да си призная , не искам при него защото пие, а мама няма да се справи с мен и сестричката ми . Цяла седмица , майка спи в моята стая , днес баща ми и каза да си отиде където и е мястото .

Въпроса ми е дали , ако се разведат и съдът реши , че трябва да останем при майка ми ще го задължат ли да ни дава някаква пари ? Мама се притеснява от това , че няма да може просто да ни издържа с 300 - те лева на месец .
Аз бих работила за да и помогна , но на 15 съм как , какво ще работя . Това , което се случва у дома не го пожелавам на никого , защото наистина е кошмарно . Знам , че по света има хиляди хора със същите проблеми дори и такива , които са по - зле .

Благодаря за обърнатото внимание и моля съдействайте ми .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Мариела
Мариела
28.08.2014 15:55
Когато бях на 8 и нашите се разведаха сега съм на 15 и аз имам сестра обаче тя е на 16.Когато се разделиха съдът реши ние да останем при майка ни. Баща ни ни плаща всеки месец издръжка по 60лв. и на двете. Двамата се разделиха по същата причина баща ми много пиеше. Вече 8 години се оправяме сами. И майка ми взима 300лева, но се справяме. Вече и баща ми си има нова жена и доста се промени вече не пие като преди. Ходим заедно на много места,когато го виждаме със сестра ми. И да се разделят сигурно ще останете при майка ви.В началото е малко трудно,но се свиква. И така стана по-добре като се разделиха. Дано да съм ти помогнала. Късмет!
0
0
Cvetelina
Cvetelina
21.06.2014 17:10
И нашите са разведени но си намерих нов баща ,защото с майката на бившия ми баща и моята майка се сбиха защото бившия ми баща и той пие и ме нарече ЛАЙНО защото и той пиеше и не знам защо бившата ми
баба си помислила че става дума за нея и се сбиха!! Но сега сме по-добре :) Имам вече по-добра баба млада е и имам и няколко добри баби които не са като бившата баба ;)
0
0
Rusi Milev
Rusi Milev
21.06.2014 11:07
Нашите се разведаха на скоро сега ще ти обясня , на делото съдията ще те пита при кой искаш да останеш и трябва да кажеш при кой искаш да останеш ако избереш баща си и съдът ще реши ти че отиваш при баща си а сестра ти при майка ти и съдът ще ги осъди взаимно да плащат издръжка на стойност около 100 лева но това вече съдията ще го определи ако ти пък избереш при майка си и съдията реши че ти и сестра си ще бъдете при майка си попечителството над вас ще бъде даден на майка ви и тогава баща ти ще го осъдят да плаща издръжка и на теб и на сестра ти докато за вършите училище.
1
1
ivanka
ivanka
18.06.2014 14:55
по закон ще получаваш издръжка,но това зависи от това изобщо баща ти ще работи ли като се има предвид,че е пияница...ако няма доходи очевидно няма какво да му вземат,но дори и с доходи ,ако се покрие както правят много трябва майка ти да го съди за издръжката и не се знае кво ще стане,ако не го намери,и не ми разправяйте закона как е ,че не можеш да живееш с които си искаш,защото никой не може да те принуди да живееш на сила с някого няма значение какво пише на хартия!а ти как изобщо си мислиш,че можеш да живееш с баща си омг???? съдът винаги отсъжда децата на майката независимо от всичко стига тя да не е психично болна или инвалид или алкохолик... едно ще ти кажа-стягай се ,и от догодина имаш право на някаква почасова работа като навършиш 16,защото те първа ще ти става зле положението явно,можеш да почнеш в мк доналдс-там винаги зимат примерно,моите родители хем не бяха разведени и прекарах много ама много трудни времена ,но като си поех нещата в свои ръце чак не мога да повярвам колко е хубаво сега,най хубавото време на човек е като завърши училище
0
0
жокерчето
жокерчето
17.06.2014 18:59
баща ти трябва да ви дава месечна издръжка за теб и сестра ти и понякога и майка ти но не знам колко ще е
2
0
VanessaD
VanessaD
17.06.2014 11:46
Нашите са разведени така че ще ти говоря от личен опит. Съдът със сигурност ще ви остави на майка ви, защото всички деца под 18 години нямат право да избират при кой от родителите си да останат,а съдът решава това, но при положение, че баща ти е бил задържан и не е в състояние да се грижи за теб, ще те дадат на майка ти, ако това се случи, баща ти ще бъде принуден да плаша издръжка на майка ти, ако са женени като минималната сума мисля, че беше 70-80 лева, когато е едно дете, когато са две- мисля, че сумата е по-голяма. Относно това да започнеш работа не мисля, че ще може да се осъществи, защото си само на 15, пък и не вярвам майка ти да ти разреши.....според мен тя би напуснала и би започнала да работи на друго място, дори и на две ако се налага, но не би дала на дъщеря си да работи от 15- годишна....лично според мен. Ако имате роднини в града- баба, дядо, леля Ви съветвам да се преместите да живеете при тях за известно време. Пожелавам ви много късмет и всичко ще се оправи :)
1
0
тя
тя
16.06.2014 11:16
Според мен мисля ,че ще останеш при майка си и ,ако е така баща ти със сигурност ще трябва да плаща издръжка за теб и сестра ти това мога да ти го кажа със сигурност ,но ако съдът те отсъди на баща ти (което не вярвам) майка ти ще трябва да му плаща
2
0
Asparux
Asparux
16.06.2014 03:21
По принцип,ако си под името на баща ти,съдът решава,да останеш при него.Но според мен,баща ти щом не е в състояние да те гледа,съда трябва да каже че оставаш при майка си.Не сам сигорен дали ще го задължат да плати някви пари.Ако майка ти не е в състояние да работи (инвалидно или психично болна). Тогава може би.
5
0