Кралска конспирация: Принцеса Даяна посочва убиеца си в писмо

Убийството на принцеса Даяна

Знаеше ли принцеса Даяна кой планираше да я убие? Тя даде писмо, написано на ръка, на иконома си Пол Бърл, 10 месеца преди да умре, с препоръката да го пази като застраховка за бъдеще. В писмото, разкрито в книгата на Бърл Кралско задължение, принцесата пише, че е знаела за определянето ѝ като неудобна жена.

Даяна, която почина в автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г., определи лицето, за което смяташе, че се занимава с нея, предсказвайки собствената си смърт като: Тази конкретна фаза в живота ми е най-опасната... (Името е скрито) планира злополука с колата ми, като повреди спирачките и ми причини сериозна травма на главата, за да разчистят пътя на Чарлз и той да се ожени.

Междувременно авторът Патриша Корнуел удобно твърди, че е разрешила мистерията Даяна, като размъти водите също както с убийствата на Джак Изкормвача.

Заговорът включваше сър Уилям Гъл, личния лекар на кралицата, и сър Чарлз Уорън, комисар в полицията и член на масонската ложа Арс Куатор Коронаторум, довереници на самата кралица Виктория, пише Найт.

Нещата са заложени на карта, ако Учредителното дружество смята, че е необходимо да се извърши пълно прикриване на случващото се, пише Найт. – Защото истината за аферата на Джак Изкормвача, която е била изцяло прикрита, може да означава нищо по-малко от това, че държавна сигурност е изложена на риск или че е замесена някоя високопоставена в правителството или кралската фамилия, личност.

Лейди Даяна

Също както при убийството на принцеса Даяна

Авторът Стивън Найт обяснява как цялата британска политическа система в края на 19 век е застрашена от скритите факти - принц Алберт Виктор ("Еди") не е само бисексуален, но се е омъжил за римокатолическо момиче и има дете от нея. Очевидно тази развратна природа е била толкова скандална, че управляващата класа не би се примирила дори с най-малкия намек за подобно разкритие.

Когато група от работещи момичета реши да изнуди кралското семейство, маркизът на Салсбъри, тогава министър-председател, трябваше да се погрижи за проблема. Той повери мисията на сър Уилям Гъл, кралският лекар и отговорник за абортите.

Изкуствено създадената паника, т.е убийството на пет проститутки, се извършва според масонски ритуал. Ритуалното убийство и изкормването се срещнаха с такъв ужасен успех заради безочливостта, с която бяха екзекутирани, казва Уолтър Шикер, информатор на Найт, чийто баща-художник познава лично убийствата на улица Кливланд. Така наречената „безочливост“ е търговска марка на масонската „злоупотреба“.

Междувременно редакторът на английския вестник Мирър отразява нарастващата загриженост за убийството на принцеса Даяна и неговото прикритие: Днешната първа страница на Мирър е една от най-драматичните и опустошителни, които сме публикували през цялата ни история.

Писмото на Даяна отразява разбирането ѝ за дяволската природа на кралското семейство и на къщата Уиндзор. Мирър, вестникът на Обединеното кралство, който публикува писмото, заяви, че не може да разкрие самоличността поради страх от съдебен процес. Отпечатва само снимка на част от писмото, където името е затъмнено.

Преди да запечата писмото в плик с надпис: Пол, принцесата казва на Бърл: Ще се срещна с това и искам да го пазите. Само за всеки случай.

Бърл пише в своята книга: Но като погледна назад, съдържанието на това писмо ме притесняваше още от смъртта ѝ. Затова е писала 10 месеца преди да умре в катастрофата в Париж:

Седя си тук, на бюрото ми днес през октомври, копнеейки някой да ме прегърне и да ме окуражи да бъда силна и да държа главата си високо вдигната. Тази конкретна фаза в живота ми е най-опасната. (Принцесата след това описва от къде точно е почувствала, че ще дойде заплахата и опасността.)... планира „инцидент“ в колата ми, повреда в спирачките и сериозна травма на главата ми, за да разчисти пътя на Чарлз да се ожени.

През всичките тези години съм била смачквана, обиждана и малтретирана умствено от системата, но не чувствам негодувание, не нося омраза. Уморена съм от битките, но никога няма да се предам... аз съм силна отвътре и може би това е проблем за моите врагове.

Благодаря ти, Чарлз, за това, че ме накара да премина през този ад и за това, че ми даде възможност да се уча от всички жестоки неща, които ми причини.

Аз продължих напред бързо и съм плакала повече, отколкото някой някога ще разбере.

Агонията почти ме уби, но моята вътрешна сила никога не ме остави и моите водачи се грижиха толкова добре за мен.

Лейди Даяна оставя писмо, в което посочва убиеца си

Не съм ли щастливка, задето имам техните крила да ме пазят...

Бърл казва, че Даяна вярвала, че е сметната за ненужна след развода ѝ с принц Чарлз през 1996 г.

Историята за убийството на Даяна завършва с френско разследване през 1999 г., чийто заключение е, че колата е катастрофирала, защото шофьорът е бил пиян и е карал прекалено бързо. Но никога не е имало разследване във Великобритания.

Все още някои въпроси остават без отговори за смъртта на принцеса Даяна:

- Какво всъщност се е случило с колата на Даяна онази нощ?

- Получила ли е медицинските грижи, от които е имала нужда?

- Бременна ли е била?

- Взела ли е наркотици?

- Наистина ли шофьорът на колата, Хенри Пол, е бил пиян?

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати