Книгата на Тот разкрива тайната на Вселената
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Книгата на Тот разкрива тайната на Вселената

Книгата на Тот разкрива тайната на Вселената

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Бог Тот
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Тайните на древните египтяни дълги години са провокирали любопитството на учените. Не е сигурно дали са просто легенди или реални исторически извори, които разкриват повече за познанията на древния народ, а един от тези митове е Книгата на Тот.

Мнозина вярват, че египетската цивилизация е съхранявала наследството на атлантите – полубожества, които са населявали Земята преди хората. От тях те са научили много езотерични практики и ритуали, запазени и до днес.

Спиритуалните им знания надхвърлят тези на останалите народи, а според някои легенди корените на това древно познание тръгват от бог Тот, известен и като Хермес Трисмегист.

Тот е бил първият философ и изследовател на древните мистерии. Египетската митология казва, че той е дал на хората буквите, числата, изкуствата и желанието за самоусъвършенстване.

Книгата на Тот
Снимка: Techie Radar

Казва се, че е получавал знанията си чрез дълбока медитация и по време на транс. Всичко е било записано в Книгата на Тот, а египтяните смятали, че тя разкрива тайните на Вселената, като и непознати способности на човешкия мозък като телепатия и инкарнация.

В Книгата на Тот са описвани познания от сферата на медицината, химията, философията, изкуствата и магията. Според легендата, ако човек успее да разгадае тайните ѝ, ще господства над целия свят.

Древен Египет

Тази книга е изгубена преди години, а някои учени се съмняват, че тя изобщо е съществувала. Египтяните обаче смятат, че е била пренесена в астрала и колкото и хора да се опитват да я открият, няма да бъде намерена във физическия свят. За да стигне до нея, човек може да използва единствено съзнанието си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати