Книгата на Тот разкрива тайната на Вселената

Бог Тот

Тайните на древните египтяни дълги години са провокирали любопитството на учените. Не е сигурно дали са просто легенди или реални исторически извори, които разкриват повече за познанията на древния народ, а един от тези митове е Книгата на Тот.

Мнозина вярват, че египетската цивилизация е съхранявала наследството на атлантите – полубожества, които са населявали Земята преди хората. От тях те са научили много езотерични практики и ритуали, запазени и до днес.

Спиритуалните им знания надхвърлят тези на останалите народи, а според някои легенди корените на това древно познание тръгват от бог Тот, известен и като Хермес Трисмегист.

Тот е бил първият философ и изследовател на древните мистерии. Египетската митология казва, че той е дал на хората буквите, числата, изкуствата и желанието за самоусъвършенстване.

Книгата на Тот
Снимка: Techie Radar

Казва се, че е получавал знанията си чрез дълбока медитация и по време на транс. Всичко е било записано в Книгата на Тот, а египтяните смятали, че тя разкрива тайните на Вселената, като и непознати способности на човешкия мозък като телепатия и инкарнация.

В Книгата на Тот са описвани познания от сферата на медицината, химията, философията, изкуствата и магията. Според легендата, ако човек успее да разгадае тайните ѝ, ще господства над целия свят.

Древен Египет

Тази книга е изгубена преди години, а някои учени се съмняват, че тя изобщо е съществувала. Египтяните обаче смятат, че е била пренесена в астрала и колкото и хора да се опитват да я открият, няма да бъде намерена във физическия свят. За да стигне до нея, човек може да използва единствено съзнанието си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати