7 научни доказателства, че Земята не е плоска

1 от 7 Снимки

1. Погледнете към небето


Погледнете нощното небе и Луната, защото те са най-ясното доказателство, че Земята не е плоска. Ако Земята беше плоска от всеки неин ъгъл щеше да се вижда едно и също. Но това не е така. Сянката на Земята върху Луната е различна и отразява континента, от който е наблюдавана. Звездите също са с различно разположение спрямо мястото, от което са наблюдавани.

През последната година все по-силно се разпространява конспиративната теория, че Земята е плоска и НАСА са ни излъгали, но според учените и сами може да проверите и да разберете, че планетата ни е кръгла.

По-точно има крушовидна форма и се върти около Слънцето заедно с останалите небесни обекти от Слънчевата система. Античното вярване, че Земята е статична, а небесните тела се въртят около нея отдавна бе разбито.

Но ако снимките на НАСА не са достатъчно доказателство за вас, в галерията ни може да прочетете 7-те доказателства, които може да проверите сами и които доказват, че Земята не е плоска.

Някои от тези доказателства са разглеждани още от учените през Ренесанса, а други са открити при откриването на Новия свят.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тодоров Г. Иван
по големи простотии не бях чел, уж слънцето не се върти а. пък се въртяло , и защо теглото ще е различно, пълни глупусти без никакви научни доказателства, а за времето ако земята се върти около оста си за 24 часа денят и ноща ще са равни ,по 12 часа, и защо през май юни се вижда венера при положение, че тя е между земята и слънцето и през ноща не би трчбвало да се вижда защото не сме от страната на слънцето и т н
0
0