Секретна подводница на Хитлер изплува край Дания

хитлер

Тайна подводница на Хитлер изплува край бреговете на Дания. Считана за митологична, тя се оказва в основата на редица конспиративни теории не един и два пъти.

Изчезналата подводница е открита след близо 73 години в неизвестност. Най-тиражираната теория е, че лидери на нацисткия режим са я използвали, за да отплуват за Южна Америка, като по този начин бягат от съюзниците.

Подводницата U-3523 е една от машините на Адолф Хитлер от тип XXI – клас дизелово-електрически подводници. През Втората световна война се създават много такива, които са толкова модерни, че изпреварват времето си. Въпреки годините, които е прекарала в забвение, според експертите машината може да достигне до бреговете на Южна Америка на собствен ход.

Изчезналата подводница е потопена в началото на месец май 1945 година от британски кораб. Десетилетия наред не са открити каквито и да било останки. Едва днес те са забелязани на 10 морски мили северно от град Скаген, най-северният датски град.

От Датският морски военен музей са категорични, че няма доказателства, че с тази подводница са избягали високопоставени лидери на нацисткия режим. Много е вероятно обаче на борда ѝ да са превозвани скъпоценности. Новата теория е, че крайната дестинация на машината не е била Южна Америка, а Норвегия.

адолф хитлер

Сред конспиративните теории, най-популярна е тази, че в края на войната нацисткият лидер Адолф Хитлер успява да избяга от Берлин, виждайки краха на армията си и предстоящото попадане в ръцете на съюзническите сили. Той се укрил в Колумбия, а по-късно се е преместил в Аржентина.

Други високопоставени нацисти също бягат в Южна Америка. Една от версиите е, че на борда е имало цели 58 души. Днес обаче все още не са открити доказателства дали на борда е имало хора, както и каквото и да било скъпоценности.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати