Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!

Ноев ковчег

На Земята съществуват много религии. Въпреки това историите в тях звучат доста близки. В свещените книги на три от най-популярните религии - юдаизъм, християнство и ислям, разказът на Ной и неговия кораб звучат идентично.

Потопът и Ной, който спасил живота на Земята, са описани подробно в свещените книги на три световни религии. Те са се обединили зад тезата, че това е реално случил се исторически факт. Подробностите около него обаче все още будят най-различни тълкувания.

Преди дни турски учен излезе с ново ексклузивно тълкувание на потопа според Корана. В телевизионно предаване Явуз Йорнек, преподавател във факултета по морски науки на Истанбулския университет, изложи тезата си.

Явуз цитира откъси от историята за Ной, но ги тълкува по един съвременен начин, който им придава много по-голяма достоверност. На първо място в Корана пише, че Ной е разговарял със сина си. Ученият се пита как е ставало това, а отговорът изглежда повече от очевиден – по клетъчен телефон.

По времето на потопа, описан в свещените книги на трите религии, Ной е използвал мобилен телефон, а корабът му е работел с ядрена енергия. Преди да настъпи невижданият Апокалипсис, спасителят на живота на Земята се е чул със сина си по личния си клетъчен телефон.

Ной

Според новото тълкуване в миналото подобен разговор може и да се е смятал за чудо, но за съвременния човек е ясно, че връзка между километри разстояние е напълно възможна с най-обикновен телефон.

На второ място се смята, че Ной, сочен за пророк от мюсюлманите, сам е построил от стоманени плоскости ковчега. Ученият добавя още една щриха към това – според него корабът е използвал ядрена енергия. Друг вариант да се справи с вълните от по 300-400 метра просто не съществува.

Учени и авантюристи от години издирват Ноевия ковчег. Новите тълкувания и засиленият интерес на мюсюлманите към него се появиха след филм на Нешънъл джиографик, излъчен преди години. В него група изследователи твърдят, че са намерили останките на ковчега в планината Арарат (Агръ), Източна Турция.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати