Истина е! САЩ готви войници срещу зомби атака

Зомби

Правителството на САЩ се готви за зомби апокалипсис. Американските военни поемат съвсем сериозни този тип враг.

Зомбитата може и да са плод на нечие развинтено въображение, но в САЩ явно мислят съвсем сериозно за тази заплаха. Страната без съмнение разполага с една от най-големите армии в света, но от Пентагона никога не са оставяли нищо на случайността. Американците са подготвени за всичко – включително и зомби атака.

Проектът и стратегията за предотвратяване на зомби апокалипсиса бе оповестен още през 2011 г. Тогава министерството на отбраната на САЩ публикува плана за борба с доминация на зомбитата или CONPLAN 8888-11. В него се казва: Този план не е проектиран на шега.

Началото на плана води началото си още от 2009-та година. Тогава млади офицери, участващи в Система за съвместно оперативно планиране и изпълнение, реализираха потенциалните възможности в случай на хипотетична атака от зомбита. Фантастичната идея помага на офицерите да мислят извън установените рамки и да мислят по-творчески в стратегиите и тактиките си.

Поп културата е очарована от идеята за зомбита. Първите истории за тях се появяват още през XVII в. в Хаити. Там битува мнението, че зомбитата са африкански роби, които се самоубили и не им е било разрешено да преминат в отвъдното. Ето защо те са обречени да работят в плантацията за вечни времена.

Стратегията CONPLAN 8888-11 е 31 страници, разделена на три части. Първата е създаване и поддържане на отбранителен план за защита на човечеството от хищници с помрачено съзнание. Във втората са установени процедурите за ликвидиране на всяка заплаха от зомбитата. В третата е описано как ще се възстанови редът и законността.

Пентагонът дели зомбитата в осем категории. Те варират от обикновени немъртви, през създадени от бактерии и патогени във въздуха и зомбита, дело на зли магии, създадени от мистериозен източник, като се стига до зомбита-вегетарианци. Последните опустошават тревистите площи, за да оцеляват.

Само една от категориите е базирана на действителността. Това е потенциалната заплаха от пилета-зомбита, която възниква след инцидент от 2006 г. в Петалума, Калифорния. Тогава, в резултат на неуспешна евтаназия с въглероден оксид на домашни птици, хиляди кокошки пълзяха върху труповете на убитите си посестрими и се движеха, докато телата им не загинаха от органна недостатъчност.

Планът на САЩ наистина не оставя нищо на случайността. Законите в световен мащаб забраняват насилието срещу хора и животни. Няма обаче законови пречки да използваме всичко налично в борбата срещу нахлуването на орди от неизвестни патогенни същества.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати