Uber и NASA ще правят летящи таксита
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бъдеще и Технологии»Uber и NASA ще правят летящи таксита

Uber и NASA ще правят летящи таксита

Uber летящи таксита
Снимка: Uber
Uber летящи таксита
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Американската космическа агенция НАСА нае Uber да изготви софтуер за летящи таксита. Първите официални тестове ще се проведат през 2020-та година.

Технологичната компания Uber вече има планове за въздушни таксита и готви тестове за 2020 година. Това е първият договор на компанията, предлагаща споделени пътувания, с американската космическа агенция. От НАСА имат практика да използват подобни договори за разработване на своите космически совалки още от 50-те години на миналия век.

Тестовете на първите по рода си въздушни таксита са насрочени за 2020-та година. Тогава във въздуха ще полети първото четириместно такси. То ще достига скорост от 322 километра в час.

За да не застрашават гражданите, от компанията ще провеждат тестовете в покрайнините на Лос Анджелис. Ако всичко премине успешно, около 2023 година компанията може да предложи и въздушни таксита между различни населени места. За целта от Uber ще работят заедно с регулаторите на въздушния трафик в САЩ и Европа.

За да се реализира амбициознияt проект, от Uber трябва да получат лиценз за подобен вид дейност. Договорът с НАСА е първата стъпка към реализиране и легализиране на UberAIR услугата.

В последните години от Uber имат сериозни проблеми. Регулаторите за наземните таксита един по един забраняват на компанията да практикува дейността си. Един от последните градове, отнел лиценза на Uber, е Лондон. Като причина се изтъкват опасения за сигурността на потребителите. Това е и причина компанията да обърне поглед към нови полета за изява, като електрически автомобили и летящи таксита.

Въздушните таксита ще могат да бъдат поръчвани чрез приложение в смартфона. Те се планират като алтернатива на конвенционалните таксиметрови услуги. За да станат реалност обаче, от Uber ще трябва да се сдобият с летателни апарати с вертикално излитане и кацане, а това няма да е лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати