Бръснар в Китай кълца и мигли

Подстригване на мигли

Бръснарският занаят е нещо, което само познавачите могат да оценят. Традициите, горещите кърпи, наточените бръсначи и изкусната ръка на майстора – те са показателни за качеството на обслужване в бръснарницата. Има обаче един бръснар в Китай, който ще се справи не само с косата и брадата ви.

Китайски бръснар реже и мигли – може да звучи невероятно, но е факт. По стара традиция китайците преминават всички правила на разумното и демонстрират нови висини в бръснарската професия.

Уникалният бръснар се намира в китайския град Чендгу. С умела ръка и остър бръснач той премахва и косъмчетата от клепачите на клиентите си.

Името на 62-годишният бръснар е Ксьонг. Въпреки възрастта си, той не спира да става в ранни зори всеки ден и да посреща най-разнообразни клиенти. Методът не е приятен дори за гледане, но клиентите споделят, че не е болезнен.

Ксьонг използва уникалната си технология за премахване на мигли от окото 40 години. Макар идеята да ви премахнат миглите с бръснач да звучи на пръв поглед налудничава, бръснарят гарантира за качеството си с напълно здравите си клиенти. За 40-годишната му практика няма нито един пострадал човек.

Бръснар в Китай

Технологията за премахване на мигли с бръснач за пръв път се използва в болниците през 20-и век. С нея лекарите се опитвали да лекуват трачома - бактерия, която може да ослепи пациента. Това на практика бил единственият начин да се накара окото да започне да сълзи повече. По този начин се отмивали всички нечистотии по окото.

В наши дни медицината тотално отхвърля премахване на мигли като начин на лечение. Лекарите са категорични – това е по-скоро вредна практика. В град Чендгу обаче продължава да е модерно бръснарят да ти клъцне миглите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати