Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Космически кораб или тракийска гробница е могилата край Юнаците?

Космически кораб или тракийска гробница е могилата край Юнаците?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Могила Юнаците
Снимка: Брадва

Село Юнаците открай време е известно с уникалната си селищна могила и прилежащата ѝ тракийска гробница. Днес обаче истината е разкрита – това е един добре замаскиран космически кораб. Дали траките са го наследили от предишна цивилизация, или самите те са създали летателния апарат, предстои да бъде разгадано.

Уфолозите са повече от разтърсени от новината, свързана с тракийска гробница на селищна могила край Юнаците. Тя е един своеобразен прототип на космически кораб. В това е убеден инж. Емил Велинов. По думите му перфектната аеродинамика и наличието на място за монтиране на плазмени двигатели не са сред обичайните и случайно поставени екстри на селищната могила.

По своята форма гробницата изцяло напомня на футуристичното летящо тяло Милениум Фалкон от Междузвездни войни. Аеродинамичната форма няма как да е просто съвпадение. Когато пропорциите на могилата били използвани за разчертаването на кораба, те се оказали едно към едно с тези на кораба от филма. Предполага се, че създателите на лентата са използвали данните от друг археологическо обект някъде по света, който също е прикрит космически кораб.

Космически кораб или тракийска гробница е могилата край Юнаците?
Снимка: Исторически музей Пазарджик

Говори се, че по времето на траките кацанията и излитанията на извънземните били често срещано явление. Това тласнало предците ни към идеята да издигнат своите гробници във формата на космически кораби.

Находката край Юнаците винаги е била известна като Плоската могила. Датирана е в каменно-медната и бронзовата епоха, между петото и първото хилядолетие пр. Хр. Регионът е бил един от най-гъсто населените в Европа тогава. Именно тук са се състояли и първите срещи между извънземни и земляни.

Космически кораб или тракийска гробница е могилата край Юнаците?
Снимка: Исторически музей Пазарджик

Това е само една от мистериите на гробницата. Тя винаги е представяна като част от халколитния град. Специалистите и до днес обаче не могат да дадат яснота по въпроса защо хипотетичният космодрум е обсаден от 5 метрова дебела глинобитна стена. В онези години никой не е правил укрепителни съоръжения и дори не е имало компетентни строители за подобен градеж. Ако бъде доказано, че Юнаците наистина са скрит космически кораб, то това определено ще е новина от международно ниво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest