Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

1 от 3 Снимки
Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували
Снимка: Crystalinks

1. Мистерията с аризонските мумии от 1909 г.


През 1909 година в най-големия вестник на щата Аризона (САЩ) излиза пътепис на известния за времето си археолог Г. Е. Кинкайд. Той описва, че докато е бил на изследователска мисия по поречието на река Колорадо в известния Гранд каньон, той попаднал пред входа на странен тунел, навлизащ близо 2 км под земята. Там открил странни на вид огромни медни оръжия, голяма статуя, наподобяващ Буда, и много йероглифи, издълбани в стените.

Най-невероятното ти е открил в края на тунела. Там били положени седем 2.7-метрови мумии, всички били обвити в черен плат. Разказът му не срещнал топъл прием, но това, което наляло масло в огъня на конспиративните теории, бил фактът, че малко след като историята била публикувана, американското правителство ограничило достъпа до района. Тази забрана остава и до днес – повече от век по-късно;

Историите за великани и страховити гиганти са осеяли цялата човешка митология и фолклор. Почти всяка култура и общество имат истории за исполини, които са бродели някога по Земята. Науката днес отхвърля подобни вярвания и великаните твърдо остават създания от митологията.

Въпреки че през последните 200 години са откривани множество археологически находки, които биха могли да послужат като доказателство за съществуването на гигантите, учените все още не са убедени.

В различни части на света са намирани огромни скелетни останки, вкаменени отпечатъци и древни рисунки, изобразяващи грамадни хора сред по-дребни представители на човешката раса. Но историците продължават да отхвърлят възможността за съществуването на великани, като определят откритото като фалшификация, което често възбужда ума на любителите на теориите на конспирациите.

Представяме ви по повода археологическите находки /виж галерията/, доказващи, че великаните са съществували.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати